A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

Міжнародний день людей з інвалідністю

Дата: 03.12.2020 08:06
Кількість переглядів: 460

Щороку 3 грудня відзначається Міжнародний день людей з інвалідністю, що є нагадуванням виявляти турботу і милосердя до людей з особливими потребами.Фото без опису

На території Іршанської територіальної громади  проживають 305 людей з інвалідністю, з них 36 – це діти. Всі вони, дорослі і діти, потребують належного ставлення до себе – вони хочуть жити повноцінним життям, вільно пересуватися, не відчувати дискримінації у працевлаштуванні, мати змогу брати участь у соціальному та культурному житті. Тому пріоритетом для селищної ради і кожного з нас має бути створення максимально комфортного середовища в громаді для таких людей, аби вони не відчували себе поза життям.

На обліку в комунальному закладі «Центр соціальних послуг» Іршанської селищної ради перебувають 10 людей з інвалідністю, якими опікується заклад. Виконавчий комітет постійно надає матеріальну допомогу людям з інвалідністю для поліпшення їх матеріально-побутових умов проживання, придбання ліків. Спільно з управлінням праці та соціального захисту населення Центр соціальних послуг забезпечує людям з обмеженими фізичними можливостями переважне право на влаштування до будинків-інтернатів та зарахування на соціально-побутове обслуговування до Центру соціальних послуг. Триває робота щодо створення вільного доступу для осіб з обмеженими фізичними можливостями до об’єктів соціального та громадського призначення в населених пунктах нашої громади.

В початковій школі облаштована та працює  ресурсна кімната для дітей з особливими потребами.

Наразі першочерговим заходом для селищної ради є придбання спеціально обладнаного автомобіля для перевезення осіб та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату. Відповідні документи надіслані до Міністерства соціальної політики.

Тож давайте разом зробимо все можливе, щоб життя людей з обмеженими фізичними можливостями було повноцінним, яскравим, цікавим та насиченим. Ми всі РІВНІ!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь