Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

НЕ ВЩУХАЮТЬ ТАНЦЮВАЛЬНІ БАТАЛІЇ

Дата: 29.03.2019 15:50
Кількість переглядів: 741

 http://irshansk-rada.gov.ua/wp-content/uploads/2018/11/370.jpg Не зупиняються на досягнутому вихованці та викладачі Іршанської школи мистецтв. Не встигли потішитись перемогами на одному фестивалі, вирішили спробувати свої сили в інших…

  З 1 по 03 листопада 2018 року у місті Львові відбувся V Всеукраїнський фестиваль-конкурс хореографії Героя України Мирослава Вантуха,  який скликав понад 50 хореографічних колективів зі всієї України, серед яких і танцювальний колектив «VERES» Іршанської школи мистецтв (художні керівники Світлана Можаровська, Олена Єрмакова та Ірина Сахненко). Проводиться цей конкурс з метою збереження та розвитку народного хореографічного мистецтва, пошуку та розвитку нових форм українського народного танцю.

  У Центрі творчості дітей та юнацтва Галичини проходила конкурсна програма виступів хореографічних колективів, творчість яких оцінювало вимогливе і компетентне журі, головою якого був Герой України, Народний артист України, генеральний директор і художній керівник Національного заслуженого академічного ансамблю танцю України ім. П. Вірського, голова Національної хореографічної спілки України Мирослав Вантух.

  Колектив «VERES» подав на конкурсний перегляд два хореографічні твори – «Наше Полісся» і «Маталиха», та здобув диплом учасника фестивалю.

  Яскравий гала-концерт переможців фестивалю-конкурсу у Львівскому національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької, два дні, проведені у славетному місті Львові в атмосфері святковості і автентичності, – все це стало приємним бонусом та певного роду стимулом до нових звершень наших танцюристів.

  Молодша група колективу «VERES» (7-9 років) школи мистецтв з 04 по 05 листопада в місті Житомир прийняла участь у Міжнародній хореографічній асамблеї ім. Н.Скорульської-2018 (Nanalia Skorulska Internatoinal Dance Assembly 2018), присвяченій 60-річчю створення балету «Лісова Пісня» Михайла Скорульського, який і сьогодні є візитівкою українського національного балету.

  У номінації дитячий танець в молодшій віковій категорії  «VERES» представив на розсуд журі композицію «Муха Цокотуха». Оцінювання відбувалось за такими критеріями, як відповідність танцю віковій категорії, виконавська майстерність, артистизм, технічна підготовка учасників, сценічна культура, гармонійність, оригінальність ідеї та лексики танцю, костюм та реквізит. Результат – колектив став дипломантом такого поважного професійного конкурсу, що вже є великою перемогою, і ще однією сходинкою на шляху до великих амбітних вершин.

  Викладачі школи мистецтв в рамках Асамблеї відвідали Міжнародний хореографічний форум, майстер-класи ведучих педагогів-хореографів України, та благодійну виставу  «Children of the Night» на підтримку онкохворих дітей Житомирщини.

Завдяки фінансової підтримки Іршанської селищної ради, допомоги батьківського комітету у колективів школи мистецтв є можливість відвідувати подібні заходи, приймати участь у різноманітних конкурсах і фестивалях, адже це стимулює колективи до вдосконалення своїх навичок, здорової конкуренції та відчуття колективу як єдиного цілого, дружньої підтримки в середині команди та відповідальності за справу, якою займаються.

  Анатолій Рак та колектив Іршанської селищної ради бажає вихованцям школи мистецтв та їх викладачам нових вражаючих звершень, яскравих перемог, самобутніх та креативних ідей, сил і можливостей для втілення їх у життя, непохитної віри в свої сили!

 Т.Чистоєдова-Римар



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь