Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

Школі мистецтв - 50!

Дата: 20.05.2019 13:08
Кількість переглядів: 844

Фото без опису

17 травня 2019 року Іршанська школа мистецтв святкувала золотий ювілей – 50-років з дня заснування нашого закладу.

Історичний початок музична школа бере з 1969 року, коли наказом по обласному управлінню культури було прийнято рішення про відкриття музичної школи в смт. Іршанськ, а трохи пізніше і філіалу в смт. Нова Борова.

Першим учителем і першим директором став  Ткаченко Валерій Анатолійович. З натхненням працювали  і перші викладачі  Плугіна Вікторія Миколаївна, Колтун Ірина Анатоліївна та Оніщук Михайло Володимирович.

В порівнянні із сучасним, контингент учнів був незначний - всього 20 учнів по класу фортепіано та баяна. Паростки прекрасного швидко проростали.  Все більше жителів селища звертались з проханням навчати своїх дітей музики та прищеплювати любов до прекрасного.

Проходили роки - змінювались керівники. Сьогодні я хочу назвати директорів нашого закладу:   Ткаченко Валерій Анатолійович,     Бацук Борис Антонович, Кожем’яка Василь Харитонович, Зузанська Людмила Олександрівна,   Самусь Микола Петрович,  Войналович Анатолій Пантелеймонович.

За підтримки педагогічних колективів кожен директор вносив свій вклад у розбудову нашої школи. З кожним роком школа розцвітала та давала громаді талановитих вихованців.

1 червня 2009 року рішенням Володарсько-Волинської районної ради  23 сесії музична школа була перетворена в школу мистецтв. Додатково були відкриті відділи образотворчого мистецтва та хореографії.

На  сьогоднішній день в школі навчається близько 500 учнів, та працює 22 викладачі.

Колектив школи розуміє, що такі школи є не в кожному районі і тому щиро вдячний селищному голові Анатолію Борисовичу Раку, депутатському корпусу за фінансову підтримку і розумінню того, що треба нашим дітям.

Ми щиро вдячні людям, які вчасно підставляють плече у вирішенні  проблемних  питань та не кидають на призволяще талановитих педагогів та обдарованих вихованців.

Особлива подяка керівництву  «Об’єднаній гірничо-хімічній компанії» та профспілковому комітету філії «ІГЗК», ТОВ «Межиріченський гірничо-збагачувальний комбінат», ТОВ «Валки-Ільменіт» та іншим підприємцям громади.

Приємно співпрацювати з керівниками Іршанського НВК, центром естетичного виховання, Будинком культури та спорту, Добринським НВК. Окрема подяка колишнім випускникам, котрі стали музикантами та прославляють нашу школу й селище на теренах країни та зарубіжжя - це Охрімчук Сергій, Зузанський Ігор, Кожем’яка Віталій.

Мені дуже приємно, що школа мистецтв сьогодні на злеті творчих здобутків і сумлінної праці – де завжди працювали і працюють висококваліфіковані, творчі викладачі і навчаються чудові, талановиті учні.

Дякую колегам-викладачам за відданість нашій загальній справі, за любов до своєї професії.

Дякую всім спеціалістам, бухгалтерам, технічним працівникам, костюмеру – за їх щоденний внесок у життєдіяльність закладу, такий необхідний і теж почесний.

Низький уклін викладачам-ветеранам праці, які нині перебувають на заслуженому відпочинку. Праця кожного з них – це золоті сторінки історії нашої школи. Схиляю голову зі словами подяки перед батьками, які привели дітей до закладу.

Я вважаю, що 50 років – це не вік, в якому треба підводити підсумки – у нас все попереду. Традиції школи мають і в подальшому розвиватися, прославляти заклад, громаду, Україну - на благо нашої спільної справи, в ім’я нашого майбутнього – ДІТЕЙ!

Директор школи мистецтв

Тамара Злобіна

Фото без опису??????

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь