A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

Відділ ведення Державного реєстру виборців інформує

Дата: 05.06.2019 15:04
Кількість переглядів: 570

Фото без описуПОЗАЧЕРГОВІ ВИБОРИ НАРОДНИХ ДЕПУТАТІВ УКРАЇНИ

24 травня 2019 року розпочався виборчий процес позачергових виборів народних депутатів України 21 липня 2019 року. Підставою реалізації виборцем свого права голосу на виборах є його включення до списку виборців на виборчій дільниці, який складається на основі відомостей Державного реєстру виборців.

  З 10 липня попередні списки виборців будуть надані для загального ознайомлення у приміщеннях дільничних виборчих комісій. Також до 10 липня включно дільничні виборчі комісії надішлють або доставлять в інший спосіб кожному виборцю іменне запрошення, яким повідомлять про включення його до попереднього списку виборців відповідної виборчої дільниці, адресу дільничної виборчої комісії, її номер телефону і розпорядок роботи, а також про час і місце голосування.

  Шановні виборці! Пропонуємо Вам своєчасно звернутися для перевірки та уточнення своїх персональних даних безпосередньо до відділу ведення Державного реєстру виборців апарату райдержадміністрації або скористатися програмним ресурсом “Особистий кабінет виборця” на офіційному сайті Державного реєстру виборців www.drv.gov.ua (Ви отримаєте відомості щодо своїх даних у Реєстрі на електронну адресу, вказану при реєстрації).

Звертаємо увагу, що в першу чергу це стосується громадян, які не отримали вчасно іменне запрошення; досягли вісімнадцятирічного віку та голосуватимуть вперше; не змогли проголосувати або помітили будь-які неточності у списках виборців під час проведення попередніх виборів; перебували на консульському обліку в закордонних дипломатичних установах України; проходили строкову військову службу або вибули з установ виконання покарань.

  Якщо у зв’язку з навчанням, роботою, виїздом за кордон чи іншими подіями виборець не має можливості проголосувати за зареєстрованим місцем проживання, він може тимчасово (на період проведення виборів) змінити місце голосування. Для тимчасової зміни місця голосування виборець може звернутися із відповідною заявою до органу ведення Державного реєстру виборців за місцем фактичного перебування в день виборів або за виборчою адресою заявника, яка визначається місцем його реєстрації.

  29 травня 2019 року Центральною виборчою комісією прийнято постанову № 910, якою внесено зміни до постанови Комісії від 13 вересня 2012 року № 893 "Про забезпечення тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни його виборчої адреси". Відтепер вимогу стосовно додавання до заяви про тимчасову зміну місця голосування документів (копії документів), які підтверджують необхідність такої зміни, скасовано.

  Мотивація тимчасової зміни місця голосування зазначається лише у заяві виборця. Зазначена мотивація може бути викладена, зокрема, у такій формі: "за сімейними обставинами", "у зв’язку з відрядженням", "у зв’язку з виробничою необхідністю", "за місцем роботи", "за місцем навчання", "за місцем фактичного проживання", "у зв’язку із відпусткою", "у зв’язку із санаторно-курортним лікуванням" тощо.

  Таким чином, мотивування як атрибут заяви залишається, але документи, що це підтверджують, не вимагаються.

  У разі тимчасової зміни місця голосування в межах одномандатного виборчого округу з позачергових виборів народних депутатів України 21 липня 2019 року виборець має право голосу як у загальнодержавному багатомандатному (за політичну партію), так і у одномандатному виборчому окрузі (за кандидата в депутати). Довідково: ОВО № 66 – м.Малин, Брусилівський, Коростишівський, Малинський, Народицький, Радомишльський, Хорошівський, Черняхівський райони.

  У разі, якщо виборцю змінено місце голосування на іншу виборчу дільницю поза межами одномандатного округу, до якого він віднесений на підставі відомостей Державного реєстру виборців про його виборчу адрес, такий виборець має право голосу лише у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі та отримує лише бюлетень для голосування у вказаному окрузі, про що і буде зазначено у графі “Примітки" списку виборців.

  Звертаємо увагу, що заяви про уточнення списку виборців, щодо зміни місця голосування можуть бути подані не пізніш як за п'ять днів до дня голосування (до 15 липня включно). Заяви, подані після зазначеного строку, не розглядаються. У день голосування зміни до уточненого списку виборців вносяться виключно на підставі рішення суду.

  Адреса відділу: смт Хорошів, вул.Героїв України, 6 (райдержадміністрація, праве крило, другий поверх, каб. № 21). Телефони для довідок: 3-16-37, 3-15-84 (у вихідні працюємо з 9 до 13 год.).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь