A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

Впроваджуємо рубрику ІНФОРМУЄМО

Дата: 18.11.2019 14:01
Кількість переглядів: 592

Фото без описуВраховуючи зміни в чинному законодавстві щодо надання послуг жителям багатоквартирних будинків, виникло ряд проблемних запитань.

Жителі багатоквартирних будинків мали б об'єднатися у ОСББ та брати на себе відповідальність по визначенню надавача тих чи інших послуг. Станом на 18.11.2019 р. на території Іршанської громади не створено жодного ОСББ. Жителі не мають бажання нести відповідальність, створивши ОСББ, за обрання надавача послуг та укладати угоди по вивезенню сміття, прибирання прибудинкової території та інше… Запроваджуємо рубрику – ІНФОРМУЄМО.

ІНФОРМУЄМО

У відповідності до норм чинного законодавства затрати на утримання багатоквартирного будинку розподіляються пропорційно між усіма жителями будинку. Однак абсурдною є норма оплати за експлуатацію ліфтів жителями перших та других поверхів. З метою зняття справедливого обурення, зазначеного нормою, рішенням № 646 від 09.10.19 року селищна рада компенсує закладені витрати КП «Іршанське комунальне підприємство» по експлуатації ліфтів для жителів І та ІІ поверхів у будинках з ліфтами в селищі Іршанськ. Сума річної компенсації становить 75 тис.грн. (в цьому році виділено 44,659 тис.грн.)

З метою недопущення зупинки ліфтів, які вичерпали свій експлуатаційний термін, та створення незручностей для жителів 9-поверхових будинків, селищною радою рішенням сесії від 09.10.2019 року № 646 виділено 100 тис. грн. Іршанському комунальному підприємству на проведення капітального ремонту та продовження терміну експлуатації цих ліфтів по вул. Корольова.

З метою проведення ремонтів покрівлі в багатоквартирних будинках з м’яким покриттям, Іршанською селищною радою виділено фінансовий ресурс Іршанському комунальному підприємству на придбання 100 рулонів єврорубероїду та 20 листів оцинковки. Загальна сума коштів, виділених на ремонт покрівель, становить 73 тис. грн. згідно рішення сесії № 646 від 09.10.2019 року.

З метою донесення інформації до жителів громади дана рубрика матиме продовження і в подальшому.

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь