A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

Учням стало зручніше харчуватись

Дата: 13.12.2019 08:48
Кількість переглядів: 998

Фото без описуВ закладах загальної середньої освіти Іршанської ОТГ завжди дбали про доступне,  якісне та безпечне харчування.

Протягом попередніх років виникли певні складнощі в організації харчування учнів старшої школи. Харчування дітей пільгових категорій 5–11 класів (учнів старшої школи) організовували в приміщенні початкової школи, а це певні незручності та ризики (погодні умови, проїжджа частина). Своє незадоволення виявляли і батьки: «Подорож до їдальні забирає час та діти поспіхом їдять, запізнюються на уроки».  Решта учнів не мали можливості отримати харчування навіть за батьківські кошти.

Намагання долучити підприємців до вирішення вказаної проблеми не дало позитивних зрушень.

Селищним головою в ході діалогу з пошуку шляхів організації харчування в приміщенні старшої школи було окреслено ряд кроків для вирішення питання. На виконання його доручення відділом освіти, охорони здоров’я та соціально-культурної сфери і адміністрацією Іршанського НВК опрацьовано можливі варіанти. Згідно рішення селищної ради до штатного розпису закладу введено додатково 2,5 штатних одиниці (кухар та кухонний працівник) та виділено додаткові кошти з місцевого бюджету на оплату праці цих працівників. Бюджетом передбачено додаткові кошти на оплату електроенергії для забезпечення роботи їдальні старшої школи.

Відтепер учні 5 – 11 класів, в тому числі і діти пільгових категорій, харчуються в їдальні,  не виходячи за межі навчального закладу. Наразі харчуванням забезпечується 150 учнів на платній основі та 65 дітей пільгових категорій, які харчуються безкоштовно за рахунок селищної ради.

Таким чином, спільними зусиллями селищної ради та адміністрації навчального закладу вирішено ще одне важливе соціально значиме питання щодо дітей громади.

В планах - реконструкція та ремонт харчоблоків і їдалень, оновлення електроприладів для приготування їжі. Вже закуплено та оновлено столовий посуд та кухонний інвентар. Селищна рада зацікавлена в тому, щоб всі учні мали доступ до якісного, безпечного харчування за доступну ціну та й надалі буде здійснювати безкоштовне харчування дітей пільгових категорій, створюючи для цього комфортні умови.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь