A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

Про результати 28 сесії  VІІ скликання Іршанської селищної ради

Дата: 27.12.2019 09:21
Кількість переглядів: 681

18 грудня, під головуванням селищного голови Анатолія Рака, відбулась чергова 28 сесія VІІ скликання Іршанської селищної ради.

На порядок денний було винесено 29 питань, які стосуються різних сфер життєдіяльності громади.

Депутати розглянули важливі питання життєзабезпечення Іршанської громади та спланували стратегічні завдання на 2020 рік.

З метою систематичного і безперебійного забезпечення населення смт Іршанськ водопостачанням, депутатами було розглянуто питання про надання фінансової допомоги КП «Іршанське КП»: для придбання одного нового насоса на фільтрувальну станцію (вартість 136,5 тис. грн.) та на здійснення капітального ремонту насосу, який вийшов з ладу (6 тис. грн.); для коригування проектно-кошторисної документації проекту реконструкції колектора очищених стоків (21 тис. грн.), на реалізацію якого вже виділено з обласного бюджету 1 млн. грн.; на оплату за спожиту електроенергію (61 тис.грн.); на встановлення відеоспостереження на об’єктах КП «ІКП» (13 тис. грн.).

На виконання вимог Закону про освіту та змін до нього депутати селищної ради обговорили та прийняли рішення щодо реорганізації Іршанського НВК «Гімназія-ДНЗ» шляхом створення двох закладів – опорного закладу загальної середньої освіти Іршанського НВК та закладу дошкільної освіти. На сесії також були  затверджені Статути новостворених закладів, які запрацюють в оновленому форматі вже з 01.01.2020 року.

Головним питанням, яке було розглянуто депутатами на 28 сесії, це проект бюджету селищної ради на 2020 рік. Цим бюджетом передбачено кошти на продовження робіт з модернізації вуличного освітлення на території Іршанської громади (освітлення вулиць, провулків та прибудинкових територій селища), капітальний ремонт тротуару по вул. Шевченка та капітальний ремонт частини приміщення Іршанського НВК під сучасний Молодіжний центр (дане приміщення не функціонувало взагалі). У повному обсязі передбачено витрати на утримання і діяльність  закладів освіти, спорту і культури.

З метою підтримки найбільш вразливих категорій населення Іршанської громади прийнято рішення про забезпечення харчуванням учнів та вихованців пільгових категорій Іршанського та Добринського НВК виділено кошти на безкоштовне харчування усіх 100% учнів 1-4 класів, які не підпадають під пільгову категорію і мали б харчуватись за кошти батьків.

Селищний голова роз’яснив особливості медичної реформи в  2020 році та те, що ми маємо підтримувати медичну галузь - як на первинній ланці (КНП «ЦПМСД»), так і на вторинній (Хорошівська ЦРЛ) - для забезпечення медичними послугами населення. З цією метою для оплати за спожиті енергоносії КНП «ЦПМСД» спрямовано 275 тис. грн. фінансової допомоги з місцевого бюджету. Хорошівській ЦРЛ передано субвенцію в повному обсязі для вторинної медицини.

Для забезпечення пільгових категорій населення проїздом у громадському транспорті, зв’язком, іншими пільгами, визначеними державою, до Хорошівського УПСЗН спрямовано субвенцію в розмірі 100 тис. грн.

Вирішено питання виділення фінансового ресурсу на заробітну плату педагогічним працівникам. Заклади освіти надали потребу в додаткових коштах на заробітну плату (ст.57), нарахування, продукти харчування для учнів та інше в сумі 1,5 млн. грн. Це кошти, які могли б піти на спорудження інфраструктурного об’єкта громади, однак у зв’язку з певними прорахунками адміністрації Іршанського НВК будуть спрямовані на інші потреби. Освітня субвенція, яка надається закладам освіти громади, розрахована на основі формули КМУ України. Є питання, які потребують коригування та жорсткого контролю по використанню освітньої субвенції.

 

Детальну інформацію щодо порядку денного та рішення селищної ради знайдете в розділі РІШЕННЯ СЕСІЙ ТА ВИКОНКОМУ нашого сайту.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь