A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

Про зміни в порядку надання пільг з 1 січня 2020 року

Дата: 10.01.2020 13:51
Кількість переглядів: 730

Фото без опису

Постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 № 373 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі» (зі змінами) затверджено Порядок надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі, який застосовується з 1 жовтня 2019 року.

Відповідно до затвердженого Порядку паралельно функціонують дві системи надання пільг у грошовій формі – готівкова і безготівкова.
Зокрема, пільги у безготівковій формі призначаються усім пільговикам в автоматизованому режимі, за прикладом безготівкового надання субсидій через Ощадбанк.

Водночас за заявою пільговика, поданою Управлінню праці та соціального захисту населення до початку опалювального сезону (15 жовтня) або до початку неопалювального сезону (15 травня), у якій зазначаються необхідні виплатні реквізити, виплата пільги здійснюється у грошовій готівковій формі. Таким особам кошти надходять на їх особисті рахунки в АТ «Ощадбанк» або через виплатні об’єкти АТ «Укрпошта». У такому випадку пільговики можуть зняти кошти з власного рахунку у будь-який зручний час та самостійно щомісяця розраховуватись за комунальні послуги.

Враховуючи численні побажання пільговиків, які не надали до 1 жовтня минулого року заяви на виплату пільг готівкою, Постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2019 року № 1123 «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо питань надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово- комунальних послуг» внесено зміни до Порядку надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі.

З 1 січня 2020 року пільговики мають право у будь-який час подати заяву про перехід на монетизовану (готівкову грошову) форму виплат на житлово- комунальні послуги. У разі подання заяви після 15 жовтня (15 травня) протягом опалювального (неопалювального) сезону пільга надається у грошовій готівковій формі шляхом перерахування коштів на рахунок пільговика в уповноваженому банку з місяця, що настає за місяцем подання заяви. Відповідно до цього просимо пільговиків визначитись із формою отримання пільг – готівка чи безготівка - та для отримання пільг готівкою надати до управління праці та соціального захисту населення відповідну заяву із зазначенням банківських реквізитів.

За більш детальною інформацією звертатись до Управління праці та соціального захисту населення Хорошівської райдержадміністрації за контактним номером 3-23-54 або особисто (кабінет №9).

Відділ персоніфікованого обліку отримувачів
пільг за їх видами УПСЗН Хорошівської РДА


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь