A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

15 лютого - День вшанування учасніків бойових дій на території інших держав

Дата: 14.02.2020 16:17
Кількість переглядів: 407

Фото без опису

Найгостріший спосіб або спроба вирішення виникаючих протиріч між державами у поглядах, інтересах або цілях може викликати конфлікт. І добре, коли цей конфлікт можна вирішити мирним, дипломатичним шляхом. Коли це перестає бути можливим, більш того, ситуація стає вкрай загрозливою для обох сторін, виникає необхідність силового рішення проблеми.

У кожної держави є своя армія, яка переважно використовується для захисту цього суспільства від небажаних загроз, які можуть бути причиною важкої або невиправної шкоди державності або її народу. Але як бути, коли держава, з тих чи інших причин, обмежена в силах і засобах, а конфліктна ситуація розпалюється з загрозливою силою? Саме тоді держави іноді вдаються до допомоги своїх небайдужих сусідів, товаришів або відвертих друзів.

Тих, хто на практиці реалізує цю допомогу, називають воїнами-інтернаціоналістами. Вони з честю і доблестю, без перебільшення - героїчно, стають в самий центр виниклої гарячої точки і гідно намагаються утримати або погасити конфліктну ситуацію, яку на даний момент вирішити по іншому немає ніякої можливості. У сучасному світі це - звичайна практика.

Так було і в часи Радянського Союзу, який брав участь у багатьох військових конфліктах. Одним з останніх був конфлікт в Афганістані. Останню колону радянських військ з Афганістану було виведено 15-го лютого 1989-го року. Участь держави в цьому військовому конфлікті коштувала життя більше чотирнадцяти тисяч солдатів і офіцерів, здоров’я десятків тисяч військових. Будь-яка війна ламає життя безлічі людей. Це - жорстока правда.

В Україні, поділяючи всю біль з тими, хто втратив на цій війні своїх рідних і близьких, дітей і чоловіків, віддаючи данину поваги всім учасникам подібних подій, офіційно на законодавчому рівні відзначають День вшанування учасніків бойових дій на території інших держав, який встановлений Указом Президента незалежної України № 180/2004 від 11-го лютого 2004-го року і щорічно відзначається 15-го лютого.

Важливо, що, зберігаючи бойове братерство, ветерани передають досвід молодим воїнам Збройних Сил України та підтримують матерів, вдів і дітей полеглих побратимів.

Сьогодні багато з них приймають дієву  участь в бойових операціях на Південному Сході України, захищаючи рідну землю від Російського агресора, сепаратистів та найманців-бойовиків.

Напередодні вшанування Дня пам'яті воїнів-інтернаціоналістів висловлюємо шану й подяку всім ветеранам трагічної афганської війни та українським воїнам-миротворцям за відвагу, доблесть, вірність присязі і честі.

Зичимо всім міцного здоров'я, миру, щастя й добра.

Анатолій Рак

і колектив Іршанської селищної ради

 

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь