A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

90-річчя Всеволода Нестайка - сонячного казкаря

Дата: 18.02.2020 14:18
Кількість переглядів: 694

Фото без описуЗ нагоди 90-річчя дитячого українського письменника Всеволода Нестайка, доречі, нашого земляка, 14 лютого в Іршанській селищній бібліотеці її працівники спільно з  учнями 5 –Б класу Іршанського НВК провели  літературну мандрівку  «Подорож у казкову країну – країну казок Всеволода Нестайка».

Біографічні матеріали про Всеволода Нестайка читаєш із комом у горлі, а його твори – із усмішкою і навіть з відвертим і голосним сміхом. «Усміхатися частіше треба – тоді помолодшаєш», – саме на такий рецепт казкаря натрапите, коли будете гортати «Тореадорів з Васюківки».

Зі спогадів самого Нестайка: «У дитинстві я був худенький і маленький – чи не найменший у першому класі. І страшенно хотів якнайшвидше вирости. За порадою однокласника Васі, такого ж, як я, шпінгалета, я прив’язував до одної ноги важку праску, до другої – цеглину, хапався за верхню планку одвірка і висів, поки вистачало сил, намагаючись витягти своє тіло. А ще той Вася мені сказав, що від дощу все росте. І я довго простоював під дощем, підставляючи струменям свою грішну руду голову. Мама дивувалася, чого в мене постійний нежить. А коли я став по-справжньому дорослий, мені страшенно захотілося повернутися назад у дитинство – догратися, досміятися, добешкетувати. Вихід був один – стати дитячим письменником. Так я й зробив. І, пам’ятаючи своє невеселе дитинство, намагався писати якомога веселіше. Не поспішайте, як я колись, швидше виростати. Бо дитячі роки неповторні».

На початку 90-х років XX століття загальний тираж книжок Всеволода Нестайка сягнув позначки – три мільйони примірників! Трилогія «Тореадори з Васюківки» видавалася 32 рази, у тому числі й за кордоном.

Перу письменника належать понад 30 книг, а твори перекладено 20 мовами.

Запрошушуємо всіх охочих завітати до селищної бібліотеки, де на Вас чекає безліч цікавої літератури - на будь-який смак та вік.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь