ПАМ’ЯТКА ЩОДО ЗАПОБІГАННЯ РОЗПОВСЮДЖЕННЯ СОVID-19
ПАМ’ЯТКА
для відвідувачів та адміністрації закладів торгівлі, аптек, АЗС щодо профілактики розповсюдження респіраторної інфекції COVID-19
Рекомендації для відвідувачів:
- Перед входом до торгової зали закладу необхідно одягнути захисну маску.
- Обробити руки, ручку візка або кошика антисептиком.
- Для скорочення часу перебування в закладі торгівлі наперед підготуйте список товарів, які необхідно придбати.
- В торговій залі та в черзі до каси дотримуйтеся відстані між відвідувачами не менше 2 метрів.
- Якщо Ви маєте симптоми респіраторного захворювання, залишайтеся дома та зверніться телефоном за допомогою до родичів, сусідів, знайомих, які зможуть доставити Вам необхідні товари.
- При можливості замовте необхідні товари через інтернет, по телефону до служби доставки торгового закладу.
- Уникайте тісного контакту з особами, які мають симптоми респіраторного захворювання.
- Дотримуйтесь правил особистої гігієни. Часто і ретельно мийте руки з милом, обробляйте антисептичним засобом.
- Ретельно готуйте їжу, особливо із сировини тваринного походження.
Рекомендації для адміністрації закладів торгівлі:
- Обмежити кількість відвідувачів в торговій залі з розрахунку 1 чоловік на 1кв.м.
- Перед входом до торгової зали встановити ємкості з антисептичними засобами, які мають дозатори для обробки рук відвідувачами та серветки для проведення обробки ручок кошиків та візків.
- Забезпечити роботу персоналу в захисних масках та гумових рукавичках, які необхідно замінювати кожні 2 години.
- Створити умови для дотримання правил особистої гігієни персоналом, забезпечити їх в достатній кількості милом, антисептиків, захисних масок, рукавичок.
- Забезпечити проведення регулярного (кожні 3 години) провітрювання, вологого прибирання приміщень закладу, торгівельного обладнання, ручок вхідних дверей тощо із застосуванням миючих і дезінфікуючих (хлорвмістких та спиртовмістких) засобів. Після закінчення зміни забезпечити проведення генерального прибирання.
- До реалізації допускати лише товари в промисловій тарі або попередньо розфасовані в закладі.
- Розмістити в доступних для відвідувачів місцях пам’ятки, плакати з рекомендаціями щодо профілактики захворювань населення на респіраторну інфекцію COVID-19.
- Визначити відповідальну особу за проведенням заходів щодо недопущення розповсюдження в закладі респіраторної інфекції COVID-19.
- Забезпечити термометрією відвідувачів безконтактними термометрами.
- У великих супермаркетах визначити та відмітити маршрути відвідувачів.
Рекомендації розроблені ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» та Головним управління Держпродспоживслужби в Житомирській області відповідно до рекомендацій ВООЗ та МОЗ України
ПАМ’ЯТКА
ДЛЯ МЕШКАНЦІВ БАГАТОПОВЕРХОВИХ ЖИТЛОВИХ БУДИНКІВ ТА ПІДПРИЄМСТВ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА ВСІХ ФОРМ ВЛАСНОСТІ ЩОДО ЗАПОБІГАННЯ РОЗПОВСЮДЖЕННЯ РЕСПІРАТОРНОЇ ІНФЕКЦІЇ СОVID-19
Вимоги до керівників підприємств ЖКГ всіх форм власності:
1. Забезпечити щоденне вологе прибирання та дезінфекцію тамбурів, сходових клітин, ліфтів в житлових будинках тощо.
2. Двічі на день проводити дезінфекційну обробку перил, ручок вхідних дверей під’їздів, поштових скриньок дезінфектантом.
3. Забезпечити належне прибирання прибудинкових територій, щоденний вивіз сміття та дезобробку контейнерів і дезінфекцію сміттєзбрних майданчиків.
4. Забезпечити працівників, зайнятих на роботах по прибиранню будинків та прибудинкових територій, необхідною кількістю захисних масок, рукавичок, деззасобів та антисептиків.
5. Створити умови для дотримання правил особистої гігієни працівниками підприємств, що обслуговують житлові будинки, забезпечивши їх в достатній кількості мила та антисептиків для обробки рук.
6. Обмежити вхід до підприємств відвідувачам без нагальної потреби. Вирішення питань, пов’язаних з утриманням будинків забезпечити в телефонному режимі.
7. Забезпечити проведення регулярного (кожні 3 години) провітрювання, вологого прибирання приміщень підприємств, ручок вхідних дверей, поручнів тощо із застосуванням миючих і дезінфікуючих (хлорвмістких та спиртовмістких) засобів.
8. Забезпечити проведення безконтактної термометрії працівникам та відвідувачам.
9. Визначити відповідальну особу за проведення заходів щодо недопущення розповсюдження на підприємстві респіраторної інфекції COVID-19.
10. Розмістити в доступних для відвідувачів та мешканців житлових будинків місцях пам’ятки, плакати з рекомендаціями щодо профілактики захворювань населення на респіраторну інфекцію COVID-19.
Рекомендації для мешканців будинків:
1. Забезпечити проведення регулярного (кожні 3 години) провітрювання, вологого прибирання кімнат, ручок вхідних дверей квартир тощо із застосуванням миючих і дезінфікуючих (хлорвмістких та спиртовмістких) засобів.
2. Обмежити святкування родинних свят, дружніх зустрічей і т.п.
3. Для мешканців, які мають симптоми респіраторного захворювання залишайтеся вдома та зверніться телефоном за допомогою до родичів, сусідів, знайомих, які зможуть доставити Вам необхідні продукти та товари.
4. При можливості замовте необхідні товари через інтернет або телефоном через службу доставки торгового закладу.
5. Уникайте тісного контакту з особами, які мають симптоми респіраторного захворювання.
6. Дотримуйтесь правил особистої гігієни. Часто і ретельно мийте руки з милом, обробляйте антисептичним засобом.
7. Дотримуйтеся правил приготування їжі, достатньої термічної обробки особливо сировини тваринного походження.
Коментарі:
Ваш коментар може бути першим :)