A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

Карантин - не привід не працювати!

Дата: 01.04.2020 18:03
Кількість переглядів: 1265

Фото без опису

Шановні мешканці громади!

В період карантинних заходів намагаємось дотримуватись всіх можливих правил безпеки. Проте життя на цьому ні в країні, ні в нашій громаді не має зупинятись. Працюють всі  підприємства, установи, організації критичної інфраструктури громади, які здійснюють життєзабезпечення нашого населення.

Тож маємо виконувати завдання, зобов’язання та обсяги робіт, які заплановано і напрацьовано до обмежувальних заходів.

 

Днями розпочато роботи з капітального ремонту тротуарних доріжок вздовж вул. Лесі Українки, виконуються роботи по облаштуванню скверу пам’яті і слави Героїв-учасників АТО та ООС на лісопарковій території перед адміністративною будівлею селищної ради. Триває і капітальний ремонт приміщення Іршанського НВК під молодіжний центр.Фото без опису

 

Також виконуються підготовчі роботи з комплексного ремонту покриття тротуару по вул. Шевченка та облаштуванню пішохідної доріжки між житловими будинками № 3а - № 5 по вул. Корольова (біля спортивного майданчика).

 

Про все це докладніше.

 

Тротуарні доріжки

 

Тротуарні доріжки по вул. Шевченка та вул. Л.Українки в селищі пошкоджені коріннями дерев, та часом стали травмонебезпечними і потребують проведення ремонтних робіт комплексно, із повною заміною покриття. В мікрорайоні по вул. Корольова, особливо між житловими будинками № 3а - № 5, люди роками ходять по калюжам та багнюці після дощу, не мають можливості дістатись до будинків  мами з колясками, люди з обмеженими можливостями тощо.

Фото без описуТому ремонтні роботи частково розпочаті і тривають на території адміністративного центру громади. Особливістю цих робіт є їх сезонність, адже немає можливості їх здійснювати взимку. Аби не втрачати час, роботи розпочато відразу, коли це стало можливим. Звичайно, що це створює певні незручності для мешканців, однак результатом має стати комфорт жителів та гостей громади. Тож намагатимемось максимально швидко впоратись з роботами та створити якісні і комфортні тротуари.

 

Сквер пам’яті і слави Героїв-учасників АТО та ООС

 

Сьогодні тривають бойові дії на території нашої держави і це, на превеликий жаль,  призводить до людських втрат, загибелі та каліцтва (фізичного та психологічного) молодих людей.

В лютому до селищної ради та її виконавчого комітету звернулась ГО «Спілка ветеранів «Патріот» (лист № 25/02 від 25.02.2020 ГО «Спілка ветеранів «Патріот»з пропозицією не споруджувати обеліски та пам’ятники, а закласти та облаштувати в лісопарковій території в центрі селища сквер пам’яті і слави Героїв-учасників АТО та ООС.В зверненні йдеться про те, що це має бути місце, куди зможуть прийти наші ветерани, їх сім’ї та сім’ї загиблих Героїв та всі охочі для вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні та Героїв АТО та ООС.

Виконавчим комітетом розроблено, а депутатським корпусом затверджено Положення про сквер пам’яті і слави Героїв-учасників АТО та ООС.

Було прийнято рішення про закладення скверу, який буде мати певний символізм життя (а не війни) і об’єднуватиме три сектори:

  • в І секторі (Алея Небесної Сотні) планується облаштувати тротуарні доріжки та клумби по алеї вздовж пам’ятника Героям Небесної Сотні, встановити лавки та вуличне освітлення;
  • в ІІ секторі (Фонтан життя) планується облаштувати тротуарні доріжки з площею, встановити «Фонтан життя», лавки і вуличне освітлення;
  • в ІІІ секторі (Діти - наше майбутнє) планується облаштувати тротуарні доріжки з площею, встановити дитячі ігрові майданчики, лавки і вуличне освітлення.

Фонтан – це основний елемент Скверу пам’яті і слави Героїв-учасників АТО та ООС, який символізує воду, що переливається із чаш фонтану в загальний басейн, як джерело життя, яке віддали Герої-захисники, для нашоґо мирного спокійного життя, на благо розвитку громади та України.

Символічним має стати висадження у сквері саджанців дерев учасниками АТО та ООС і членами родин загиблих Героїв. Кожен саджанець згодом буде уособлювати бійця і нестиме в собі незламний дух стійкості, почуття справедливості.

Тож будемо жити, пам’ятати, і робити все залежне від нас, аби наші нащадки пишались нами і країною, яку залишимо після себе!



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь