A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

Розпочато виплати 1000 гривень додатково до пенсії. Роз'яснення Пенсійного фонду про всі доплати

Дата: 15.04.2020 09:42
Кількість переглядів: 1011

Одноразова грошова допомога пенсіонерам у розмірі 1000 гривень

Громадяни, які отримують пенсію менше 5000 гривень, мають одержати доплату в розмірі 1000 гривень - про це заявив Пенсійний Фонд України. 

Держава вже виділила всі необхідні на це кошти. Таку разову виплату отримають близько 10 мільйонів українських пенсіонерів. 

Ці кошти вже перераховані на карткові рахунки пенсіонерів. Тим пенсіонерам, які отримують пенсії на “Укрпошті”, слід звернутись до відділення Укрпошти.

500 гривень щомісяця до пенсій людей віком за 80 років 

Пенсійний Фонд україни також повідомив, що з 1 квітня 2020 року пенсіонерам, які досягли віку 80 років і старше, до пенсій встановлено щомісячну компенсаційну виплату у розмірі до 500 гривень. Таку компенсаційну виплату отримуватимуть пенсіонери, у яких пенсія не перевищує 9205 гривень. Виплата компенсації за квітень вже розпочата. Вона надійде одержувачам на рахунки в уповноважених банках або буде доставлена листоношами АТ “Укрпошта” додому.

Відповідна щомісячна компенсаційна виплата буде встановлюватись й іншим пенсіонерам після досягнення ними віку 80 років.

Крім того у ПФУ зауважили, що для громадян старше 80 років, які отримують пенсію та мають страховий стаж не менше 25 років чоловіки та 20 років жінки, мінімальна пенсійна виплата не може бути меншою від 2600 гривень. 

Про індексацію пенсій у 2020 році

Крім того, з 1 травня 2020 року буде проведена індексація пенсій.

У 2020 році перерахунок пенсій проводиться із застосуванням коефіцієнта збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, який враховується для обчислення пенсії, в розмірі 1,11.

У разі, коли розмір підвищення в результаті перерахунку пенсії не досягне 100 гривень, буде встановлена доплата до пенсії в сумі, що не вистачає до зазначеного розміру, яка враховується під час подальших перерахунків пенсії.

Установлено, що з 1 травня 2020 року розмір пенсійної виплати після перерахунку для пенсіонерів, які мають страховий стаж не менше 35 років для чоловіків та 30 років для жінок, не може бути нижче 2 100 гривень.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь