A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

Дорозі Ємилівка-Добринь бути!

Дата: 28.05.2020 16:22
Кількість переглядів: 1600

Іршанська селищна рада надає оперативну інформацію щодо робіт на об’єктах дорожньої інфраструктури громади.

Радісною новиною для жителів Добринського старостівського округу Іршанської селищної ради стало 25 травня 2020 року. На виконання Програми Президента України «Велике будівництво», розпорядження голови Житомирської ОДА №148 від 21.02.2020 року «Про затвердження переліку об’єктів будівництва»  на «дорогу життя», с.Ємилівка – с.Добринь, виїхала потужна техніка ПП «Автомагістраль» для втілення в життя мрії жителів багатьох поколінь громади про якісне та сучасне дорожнє покриття. Вказану ділянку дороги міг здолати не кожен водій, а тим більше не кожен автомобіль….

Нарешті розпочато роботи з капітального ремонту автомобільної дороги загального користування місцевого значення С062104 /Нова Борова – Йосипівка/- Губенкове км  (ділянка дороги, що сполучає населені пункти Ємилівка та Добринь).

Фото без опису

Тендерна процедура проведена Департаментом регіонального розвитку Житомирської обласної державної адміністрації. Аукціон було завершено 18 травня 2020 року, переможця аукціону визначено: ним стало Приватне Підприємство "АВТОМАГІСТРАЛЬ" (ЄДРПОУ 31481658), яке надало найнижчу цінову пропозицію – 49 385 тис.грн.

Як зазначали в минулих публікаціях, на протязі десятка років цю дорогу не хотіли бачити ні в державі, ні в області, ні в Хорошівському районі. Власники відмовлялися обслуговувати маршрут, населення не підвозилося, автобуси та машини постійно ламалися, а заручниками ситуації залишалися прості люди, що не мали можливості добратися до лікарні, навчального закладу та інших необхідних установ, організацій. Дорога вбивалася великотонажним автомобільним транспортом, а податки (акциз) надходили до інших адміністративно-територіальних одиниць за місцем реєстрації автозаправної станції тощо. Населення перекривало рух транспорту на вказаній ділянці дороги однак зрушень від утримувачів дороги не було, лише обіцянки.  На прохання органів місцевого самоврядування, дорожнє покриття підтримувалося технічними засобами підприємств філії «ІГЗК» АТ «ОГХК», ТОВ «МГЗК», ТОВ «Валки-Ільменіт» і завдяки добрій волі та розумінню керівників цих підприємств: Сівченку В.А., Голіку Д.П., Бондару І.К.

Реалізація проєкта з капітального ремонту дороги стала можливою завдяки численним та вагомим аргументам з боку селищного голови Анатолія Рака щодо стратегічної важливості капітального ремонту дороги Ємилівка –Добринь для розвитку громади та створення належної дорожньої інфраструктури в ній. Губернатор області Віталій Бунечко дослухався та з розумінням підійшов до нагальних потреб громади і сприяв у вирішенні питання.

Ділянка дороги буде відремонтована та встелена шаром асфальту. Звичайно будуть певні незручності та обмеження для власників автомобільного транспорту, перевізників, підприємств та організацій, однак по завершенню громада матиме сучасну дорогу. В межах с.Ємилівка заплановано облаштування тротуарної доріжки.

Про їх виконання робіт інформуватимемо жителів громади в наших чергових випусках інформаційного дайджесту.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь