A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

Радію, коли мене випереджують мої вихованці.

Дата: 29.05.2020 13:19
Кількість переглядів: 986

Фото без описуУкраїнська академія спорту кожен рік обирає «Героїв спортивного року» в різних номінаціях. Якби в нашій громаді був започаткований цей спортивний «Оскар» для відзнаки найкращих, то щонайменше двоє спортсменів отримали б нагороди в декількох номінаціях: «Кращий спортсмен», «Спортсменка року»; «Сенсація року»; «Надія спортивного Іршанська»; «Зірка, що сходить»...

Даша Огородник закінчила 9-А клас Іршанського НВК. Фото без описуПознайомились ми з Дашею декілька років тому в басейні, коли плавали на сусідніх доріжках. Одразу ж побачила в ній потенціал плавчині. І коли у вересні 2019 року було вирішено відкрити відділення з плавання в ДЮСШ «Іршанськ», я одразу згадала про Дашу. Починали у вересні з 53 секунд на 50 метрах вільним стилем, а вже у грудні на змаганнях у Житомирі, вона виконала ІІІ розряд на дистанціях 50 м (38 с.) та 100 м вільним стилем.

Валентин Зіневич закінчив 9-А клас Іршанського НВК, прийшов займатися Фото без описуплаванням в жовтні минулого року. Справжній боєць. Це він довів, коли вже через два місяці брав участь у своїх перших змаганнях у м. Житомир. Там він виконав І юнацький розряд і тільки долі секунди віддаляли його від ІІІ розряду.

Валентин і Даша - це справжні вундеркінди в плаванні. Ті, хто займається спортом знають, що починати спортивну кар’єру в 14-15 років вже запізно, але ці двоє довели зворотне. Це неймовірно талановиті, розумні, працелюбні, активні та наполегливі молоді люди. Складається враження, що їхня доба складається з 48 годин. Вони добре навчаються у школі, встигають брати участь в олімпіадах з різних предметів. Даша займається танцями в Іршанській школі мистецтв, полюбляє шити та вишивати. Валентин цього року закінчив  школу мистецтв по класу «Гітара», захоплюється  WORKOUT. Як Валентин, так і Даша є беззаперечними авторитетами в колективі. Коли проводилося голосування за старосту групи, голоси розділилися порівну між Валентином та Дашею, тому вирішено було залишити обох в рівних правах. Вони чудові наставники для наймолодших плавців. Коли вони поряд, то навіть ті, хто боявся відірватися від бортика, пливуть з ними.

Цього року планувалося, що наші перспективні спортсмени візьмуть участь у змаганнях різного рівня, було заплановано підтвердити виконання ІІ розряду, але карантин вніс свої корективи. Не дивлячись на це, Даша та Валентин продовжують займатися: «сухе» плавання, біг, їзда на велосипеді. І хоча спортсменам-плавцям найважче пережити відсутність тренування у воді – є таке поняття «сохнуть зябра», - ми дуже сподіваємося на найшвидше покращення ситуації з пандемією. Відразу після виходу з карантину приступимо до повноцінних тренувань на суші та чекаємо відкриття басейну і літнього тепла для тренувань на відкритій воді.

Я як тренер пишаюсь своїми спортсменами і вдячна їм за співпрацю. Займаючись разом із ними я вперше у житті зраділа, коли мене випередили. Попереду в нас ще дуже багато роботи, та я впевнена, що нові старти принесуть чудові результати. Зичу своїм вихованцям успіху  на спортивній ниві, а Валентину та Даші гідно представляти нашу громаду на змаганнях різних рівнів та отримувати найвищі нагороди.

Оксана Пасинкова, тренер з плавання ДЮСШ «Іршанськ»


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь