Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

Дайджест новин в громаді

Дата: 12.06.2020 11:38
Кількість переглядів: 1287

Фото без описуВже традиційно, щонеділі, Іршанська селищна рада надає оперативну інформацію про виконувані роботи на об’єктах громади, повідомляє про важливі події та новини.

 

БЛАГОУСТРІЙ

СКВЕР НА ПЕРЕХРЕСТІ ВУЛИЦЬ ГУЛІЯ ТА КОРОЛЬОВА

Продовжуємо облаштовувати відпочинкові зони скверу, роботи в якому було розпочато ще восени 2019 року з зонування території, облаштування клумб та озеленення (висадки декоративних дерев, кущів та квітів). Взимку цього року працівниками з благоустрою селищної ради були  встановлені лавки та дитячі пісочниці. Сьогодні в сквері з’явились нові лавки, які чудово вписались у ландшафтний дизайн скверу та, сподіваємось, стануть в нагоді для відвідувачів скверу.

Фото без опису

Прикрістю стають випадки пошкодження або викрадення зелених насаджень. Днями встановлено особу, яка викопала 4 кущі квітів на центральній клумбі скверу. Сподіваємось, що порядність прокинеться у цієї людини і ми не будемо змушені започатковувати рубрику «Антигерой нашого селища» на офіційному сайті та на сторінці у Фейсбук  з публікаціями фото таких «героїв»…

БЕЗПРИТУЛЬНІ ТВАРИНИ

В п’ятницю 5 червня фахівцями КП «Центр захисту тварин» ЖМР, після процедур стерилізації/кастрації та щеплення від сказу, було повернуто 11 собак, які були відловлені в смт Іршанськ на початку минулого тижня.

Фото без опису

Іршанська селищна рада висловлює щиру вдячність Євич Олександрі та іншим небайдужим за активну допомогу у відлові безпритульних тварин.

Маємо надію, що незабаром всі безпритульні тварини в нашому селищі знайдуть своїх дбайливих і люблячих господарів, і тримати безпородних котів і собак вдома стане такою ж звичною практикою, як в європейських країнах.

ДОРОЖНЯ ІНФРАСТРУКТУРА

ВУЛИЦЯ ШЕВЧЕНКА (ТРОТУАР)

Триває капітальний ремонт тротуарних доріжок по вул. Шевченка. Вже прокладено щебеневе покриття та встановлені бордюри вздовж всієї вулиці.

Фото без опису

ВУЛИЦЯ ШЕВЧЕНКА (ДОРОГА)

Тривають роботи по об’єкту «Капітальний ремонт вулиці Шевченка». До кінця тижня мають бути встановлені бордюри вздовж всієї проїжджої частини дороги по вулиці Шевченка.

Вкотре закликаємо водіїв та пішоходів бути уважними та взаємоввічливими!

Фото без описуДОРОГА ЄМИЛІВКА-ДОБРИНЬ

Тривають роботи з капітального ремонту автомобільної дороги, що сполучає населені пункти Ємилівка та Добринь.

ЗАКЛАДИ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я

У рамках Проєкту «Підтримка об'єднаних територіальних громад у боротьбі з пандемією COVID-19» отримали благодійну допомогу у вигляді набору засобів індивідуального захисту та дезінфекції від Міжнародного благодійного фонду «Карітас України» та Програми «U- LEAD з Європою».

9 червня передано колективу КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Іршанської селищної ради та бригаді екстреної медичної допомоги смт Іршанськ 440 масок медичних захисних, 30 костюмів біологічного захисту, 8 захисних окулярів, 16 респіраторів, 800 пар оглядових рукавичок, 1 безконтактний інфрачервоний термометр та дезінфекційні засоби. Усього на суму 17 612 грн.

Фото без описуЗАКЛАДИ ОСВІТИ

ЇДАЛЬНЯ  ГІМАЗІЇ ІРШАНСЬКОГО НВКФото без опису

На позачерговій сесії селищної ради 03.06.2020 року прийнято рішення про співфінаснсування інфраструктурних об’єктів, а саме на реалізацію проекту з капітального ремонту їдальні опорного закладу Іршанського НВК «Гімназія-ДНЗ» (в корпусі гімназії) та придбання нового технологічного обладнання харчоблоку їдальні.

ДИТЯЧИЙ САДОК «БІЛОЧКА»

Тривають підготовчі роботи з капітального ремонту дитячого садочку «Білочка».

ІРШАНСЬКА ШКОЛА МИСТЕЦТВ

Ще взимку цього року керівництво закладу спільно з селищним головою прийняли рішення реанімувати приміщення кінотеатру. Основна проблема, на вирішення якої спрямована ця ідея - вихованці танцювальних колективів (250 дітей) та учні школи мистецтв проводять заняття, репетиції та концерти в приміщенні БК філії «ІГЗК» АТ «ОГХК» на договірних засадах (власне приміщення концертної зали не використовувалось за призначенням через відсутність необхідних внутрішніх ремонтних робіт та ремонту покрівлі, системи освітлення, мережі опалення, необхідність реконструкції сцени та оновлення глядацької зали).

На сьогодні вже проведено колосальну роботу в глядацькій залі. Виконано:

  • ремонт покрівлі всього приміщення кінотеатру;
  • повністю демонтована стара сцена;
  • змонтована нова сцена (більших розмірів), яка встелена новим покриттям;
  • придбано та змонтовано нові куліси;
  • замінено вхідні двері до глядацької зали;
  • фарбується підлога залу.

Фото без описуВ концертній залі найближчим часом буде встановлено нове освітлювальне обладнання для сцени. В перспективі – реанімація життєдіяльності кінотеатру, для чого необхідно буде придбати ще спеціальне звукове та відео обладнання.

Маємо амбітну мету – створити єдиний культурний простір в будівлі Іршанської школи мистецтв, відновити життєдіяльність селищного кінотеатру, створити умови для змістовного дозвілля жителів громади, особливо дітей та молоді. Віримо, що це нам вдасться!

КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

  • З метою забезпечення безперебійної роботи фільтрувальної станції та надання якісних послуг населенню з водопостачання, на позачерговій сесії селищної ради 03.06.2020 року прийнято рішення про виділення фінансової допомоги КП «Іршанське комунальне підприємство» для придбання коагулянту.
  • Враховуючи численні звернення мешканців селища щодо проблем з протіканням дахів багатоповерхових будинків (в тому числі через значні опади у вигляді дощу протягом тривалого періоду), селищним головою видано окреме доручення керівнику Іршанського комунального підприємства щодо невідкладного вжиття заходів по усуненню аварійних ситуацій.

ДСНС в Житомирській областіФото без опису

Багато людей рятується від спеки на різних водоймищах, не завжди обстежених і обладнаних як слід. На жаль, не всі наші співгромадяни добре уявляють, що вода – не лише порятунок від пекучого сонця, але й небезпечне для людини середовище, де через невміле поводження можна втратити найдорожче – життя.

ДСНС закликає громадян суворо та неухильно дотримуватись правил безпеки на водних об’єктах! Дослухайтеся до застережень рятувальників і не нехтуйте рекомендаціями фахівців – відповідально ставтеся до свого життя та здоров’я і навчайте цьому своїх дітей!

Про подальший розвиток подій в громаді та виконувані роботи інформуватимемо вас в наступних випусках.

Бережіть себе і будьте здорові!



Коментарі:

Діана Лубковська
2020-06-12 14:44:05

Дуже велика і гарна реконструкція! А реанімація кінотеатру - взагалі чудо!

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь