Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

Дайджест новин в громаді

Дата: 19.06.2020 14:36
Кількість переглядів: 1400

Фото без описуДо вашої уваги - тижнева підбірка інформації про роботи, що виконуються на об’єктах громади, про новини, важливі події, плани та перспективи на майбутнє.

 

БЛАГОУСТРІЙ

СКВЕР ПАМ’ЯТІ ТА СЛАВИ

Після незначної перерви через несприятливі погодні умови відновлено роботи по облаштуванню сквера. На сьогодні вже закінчено укладання пішохідних доріжок в дитячому секторі та секторі пам’яті.  

Фото без опису

ДОРОЖНЯ ІНФРАСТРУКТУРА

ВУЛИЦЯ ШЕВЧЕНКА (ТРОТУАР)

Тривають роботи по укладанню асфальтного покриття на пішохідній доріжці по вул. Шевченка.

Фото без опису

ВУЛИЦЯ ШЕВЧЕНКА (ДОРОГА)

У зв’язку з проведенням будівельних робіт по укладанню бітуму та асфальтування в рамках капітального ремонту проїжджої частини дороги по вул. Шевченка в смт Іршанськ, на період з 17 по 19 червня 2020 року повністю перекрито рух автотранспортних засобів на цій ділянці дороги.

На час ремонтних робіт організовано об’їзні маршрути, встановлено відповідні знаки та вказівники.

Просимо всіх учасників дорожнього руху з розумінням ставитись до тимчасових незручностей та заздалегідь планувати маршрути автомобільних поїздок.

Фото без опису

ДОРОГА ЄМИЛІВКА-ДОБРИНЬ

Підготовчі роботи закінчено. З 17 червня розпочато роботи по облаштуванню покриття та вкладання асфальту від в’їзної стели села Добринь у напрямку села Ємилівка до перехрестя дороги на Гуто Добринь. Тому з 17 червня частково перекрито рух автотранспортних засобів по цій дорозі. Зокрема – перекрито в’їзд в село Добринь біля церкви зі сторони села Губенкове та в’їзд зі сторони села Гута-Добринь. Технологічний транспорт ТзОВ «Межиріченський ГЗК» здійснюватиме рух до кар’єрів. Про зміни маршрутів руху транспорту та перекриття доріг повідомлятимемо додатково.

Просимо всіх учасників дорожнього руху, керівників підприємств та місцевих жителів заздалегідь планувати маршрути автомобільних поїздок.

Фото без опису

ЗАКЛАДИ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я

В неділю, 21 червня, медсестри і лікарі, працівники установ охорони здоров’я відзначатимуть своє професійне свято - День медичного працівника. Давайте разом подякуємо їм за щоденну виснажливу працю - невпинну боротьбу за життя кожної людини. Нехай клятва Гіппократа ніколи не буде обтяжливим обов’язком, а лише приємною місією!

Фото без опису

Приємним подарунком до свята стало придбання службового автомобіля Renault Duster для сімейних лікарів КНП «ЦПМСД» Іршанської селищної ради. Сподіваємося, що цей автомобіль спростить доступність сімейної медицини в громаді до пацієнтів в Іршанську, Ємилівці, Гуто Добрині, Губенковому. Саме сьогодні, 19.06.2020 селищний голова Анатолій Рак отримав ключі від новенького автомобіля.

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

ЗАКЛАДИ ОСВІТИ

На засіданні штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої розповсюдженням коронавірусної інфекції на території Іршанської ОТГ 16.06.2020 розглядалось питання доцільності відкриття закладу дошкільної освіти Іршанського НВК «Гімназія-ДНЗ» з 18.06.2020. Згідно рекомендацій МОН України щодо відновлення діяльності закладів дошкільної освіти, з 25.05.2020 рекомендовано в регіонах із сприятливою епідемічною ситуацією поступово розпочинати відновлення діяльності ЗДО. Зважаючи на звернення батьків, діти яких відвідують дитячий садок, враховуючи рекомендації Управління освіти і науки ЖОДА та задовільну епідемічну ситуацію в громаді, надано дозвіл на адаптивне відкриття дошкільного закладу Іршанського НВК з 18.06.2020 року в приміщенні дитячого садочка «Сонечко».

До уваги випускників! Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроект №3669 про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань завершення 2019/2020 навчального року. Законопроект не спрямований на відміну ЗНО, а лише передбачає охочим учням самостійно приймати рішення щодо проходження державної підсумкової атестації у формі ЗНО. ЗНО залишається основною можливістю вступу до вищих навчальних закладів.

 

ДИТЯЧИЙ САДОК «БІЛОЧКА»

Розпочато роботи по зовнішньому утепленню фасаду будівлі дитячого садочку «Білочка».

КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

Іршанською селищною радою надавалась фінансова допомога КП «ІКП» для коригування проектно-кошторисної документації по проекту «Реконструкція самопливного існуючого колектора очищених стоків Ø400 мм від очисних споруд КП ІКП в р.Ірша» та отримання експертного висновку за всіма напрямками робочого проекту реконструкції. Всі дозволи отримано, незабаром мають розпочатись роботи на об’єкті реконструкції.


Фото без описуУ ході проведення робіт необхідно бути уважними та обережними, слідкуйте за малолітніми дітьми в секторах, де працює технологічний транспорт та проводяться роботи.

 

Фото без описуТакож звертаємось до всіх мешканців громади не забувати, що послаблення карантину – не його скасування!

Аби уникнути захворювання на коронавірусну інфекцію, дотримуйтеся основних правил:

– ретельно мийте та дезінфікуйте руки;

– носіть захисну маску в громадських місцях;

– уникайте великого скупчення людей та дотримуйтеся соціальної дистанції.

 

Дякуємо за цікавість до життя громади. Разом з вами чекаємо лише гарних новин.

Бережіть себе і будьте здорові!



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь