A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

Механізми і шляхи протидії торгівлі людьми. Про такі важливі питання говорили на семінарі

Дата: 06.07.2020 09:49
Кількість переглядів: 583

Фото без описуВ п’ятницю 3 липня в сесійній залі Іршанської селищної ради відбувся тренінг «Формування  безпечного середовища в громаді стосовно проявів торгівлі людьми». Семінар підготували і провели фахівці ГО «Жіночий інформаційно-консультативний центр» Марія Климчук та Ірина Бабенко в рамках проекту «Зміцнення потенціалу об’єднаних  територіальних громад у сфері протидії торгівлі людьми», який реалізується за підтримки Фонду сприяння демократії відділу преси, освіти, та культури Посольства США в Україні.

 

Участь в тренінгу взяли керівники відділів селищної ради, працівники соціальної сфери, освіти, культури.Фото без опису

 

Семінар проходив жваво, з дискусіями, практичними вправами, нелегкими, іноді жахаючими, історіями із життя людей, в тому числі мешканців Житомирської області та нашого району, які стикнулись з проявами торгівлі людьми. Проговорили нюанси чинного законодавства та нормативно-правових документів, які регламентують механізми взаємодії у сфері протидії торгівлі людьми, способи роботи з групами ризику, можливі канали вербування та правила безпечного працевлаштування за кордоном, способи виявлення постраждалих осіб та шляхи допомоги таким людям.

 

По завершенню семінару організатори забезпечили всіх учасників інформаційними матеріалами, довідниками та збірниками нормативно-правових документів щодо протидії торгівлі людьми.

 

Тема дуже актуальна, складна і неоднозначна. Поняття «торгівля людьми» лише на перший погляд здається чимось далеким, неосяжним, і таким, що не може трапитись з нормальною адекватною людиною. Проте таке грубе порушення прав людини та злочин проти гідності та недоторканості людини, виявляється, зовсім поруч, і ніхто не може бути застрахованим від нього.

 

Тому в наших нових публікаціях  на офіційному сайті будемо публікувати матеріали щодо упередження злочинів, пов’язаних з торгівлею людьми, правила безпеки при працевлаштуванні за кордоном та іншу важливу і корисну інформацію за темою.

Фото без опису

Фото без описуФото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь