A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

Плануєте подорож? Перевірте умови в'їзду!

Дата: 06.07.2020 16:16
Кількість переглядів: 593

Фото без описуУ зв’язку з пандемією коронавірусу COVID-19 у світі та зростанням кількості нових випадків захворювання МЗС України рекомендує українським громадянам утриматися від поїздок за межі України без нагальної необхідності.

 

Якщо наважились здійснити подорож за кордон, просимо орієнтуватися на актуальні офіційні дані Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) щодо поширення коронавірусної інфекції у світі та найбільш уражених регіонів.

 

Для того, щоб переконатися, що ви насправді зможете здійснити подорож, необхідно:

 

– зв’язатися з авіакомпанією, туристичною фірмою або тим оператором, через якого ви бронювали поїздку, та уточнити актуальний стан карантинних обмежень у країні та перевірити статус вашого бронювання. Ситуація може змінюватись, тож,  перебувайте з оператором на постійному зв‘язку;

 

– паралельно зв’язатися з дипломатичною установою України в країні, куди запланували подорож, а також із представництвом цієї держави в Україні. Офіційні органи зможуть надати найповнішу та найактуальнішу інформацію щодо чинних карантинних обмежень;

 

– ретельно вивчити умови вашого страхового полісу: переконайтесь, що він покриває втрати, що можуть виникнути у випадку надзвичайної ситуації, в тому числі, інфікування корона вірусом.

 

Міністерством закордонних справ України розроблено інтерактивну онлайн-карту, яка дозволяє перевірити актуальний режим в’їзду та транзиту для громадян України у будь-якій країні світу. Карта вже працює та доступна за посиланням: https://tripadvisor.mfa.gov.ua/map

 

Зокрема в розділі онлайн-карти «Режим в’їзду для громадян України» позначено країни, в які в’їзд: дозволений всімдозволений з посвідками або заборонений.

 

Міністерство закордонних справ України звертає увагу, що згаданий онлайн-інструмент не є політичною картою світу. В основі зображення лежить картографічна модель.

 

Якщо ви все ж таки вирішили виїхати за кордон, зареєструйтесь на вебресурсі «ДРУГ» – так наші консули матимуть інформацію про вас одразу в цифровій базі.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь