A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

Подаруймо родину дитині!

Дата: 29.07.2020 10:19
Кількість переглядів: 497

В Україні триває реформування інституційного догляду за дітьми та влаштування дітей до сімейних форм виховання. Актуальним стало питання щодо створення  на території Іршанської ОТГ прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, патронатних сімей.

Шановні мешканці громади!

Якщо Ви бажаєте взяти на виховання дитину-сироту, дитину, позбавлену батьківського піклування або дитину, яка опинилась в складних життєвих обставинах, підтримати її, подарувати їй сімейне тепло, любов, затишок, підготувати до самостійного життя, звертайтеся до відділу у справах дітей та соціального захисту населення Іршанської селищної ради.

Раніше ми публікували:

•        Шукаємо тих, хто бажає створити прийомну сім`ю та взяти на виховання дітей: https://irshanska-gromada.gov.ua/news/1580718762/

•        Патронат над дитиною: запитання та відповіді:  https://irshanska-gromada.gov.ua/news/1580973987/

Нагадаємо про сімейні форми виховання.

Прийомна сім’я

      Прийомна сім’я є однією з форм влаштування дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Діти, чиї батьки померли або в силу різних обставин не можуть виконувати свої обов’язки, потребують родинного тепла і виховання. Держава визначила важливе завдання забезпечити належні умови для виховання в сімейному оточенні дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Якщо Ви вирішили прийняти дитину в сім’ю:

Вам необхідно подати заяву про бажання створити прийомну сім’ю  за місцем проживання.

Держава надає постійну соціальну підтримку прийомним сім’ям. Для здійснення соціального супроводження за прийомною сім'єю закріплюється соціальний фахівець з Центру соціальних послуг на території ОТГ.

    З метою підтримки дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в патронатних, прийомних сім’ях, у дитячих будинках сімейного типу, з 1 січня 2020 року  підвищені розміри державної соціальної допомоги із 2 до 2,5 прожиткових мінімумів для дітей відповідного віку, а для дітей з інвалідністю – з 2 до 3,5 прожиткових мінімумів для дітей відповідного віку.

    Збільшується і розмір грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам: із 70% прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку за кожну дитину-вихованця та кожну прийомну дитину до 100% прожиткового мінімуму для працездатних осіб за кожну дитину-вихованця та кожну прийомну дитину.

Патронатна сім'я

 Патронат над дитиною - це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини у сім'ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Метою патронату над дитиною є забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками/законними представниками, надання їй та її сім'ї послуг, спрямованих на повернення у сім'ю відповідно до найкращих інтересів дитини.

Строк перебування дитини у сім'ї патронатного вихователя не може перевищувати трьох місяців і встановлюється органом опіки та піклування за результатами оцінки рівня безпеки або оцінки потреб дитини та її сім'ї..

Строк перебування дитини у сім'ї патронатного вихователя не може перевищувати трьох місяців і встановлюється органом опіки та піклування за результатами оцінки рівня безпеки або оцінки потреб дитини та її сім'ї.

Орган опіки та піклування у разі наявності обставин, що обґрунтовують необхідність і доцільність перебування дитини в сім'ї патронатного вихователя понад зазначений строк, може прийняти рішення про продовження строку перебування дитини в сім'ї патронатного вихователя не більш як до шести місяців відповідно до висновку міждисциплінарної команди.

Якщо є бажання надати дитині тепло, любов та ніжність, звертатись до відділу у справах дітей та соціального захисту населення Іршанської селищної ради.

Контактний телефон: 04145-4-42-22

 

Подаруймо родину кожній дитині!


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь