A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

Запрошуємо всіх 29 серпня віддати шану загиблим!

Дата: 28.08.2020 08:54
Кількість переглядів: 721

Фото без опису29 серпня 2020 року по усій країні відбудуться заходи, присвячені Дню пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

6 років тому,  29 серпня  2014 року, під Іловайськом відбувся прорив української групи військ з російського оточення, де проявився масовий героїзм добровольців і військових та загинула найбільша кількість українських воїнів за весь період збройної агресії Росії проти України.

Минулого року саме цей день Указом Президента України встановлено  Днем пам'яті захисників України, які загинули захищаючи Україну.

По усій території України передбачено приспущення державного прапора України та оголошення загальнонаціональної хвилини мовчання, обмеження розважально-концертних заходів та трансляцій на телебаченні і радіо, покладання квітів до пам'ятників, пам'ятних знаків та місць поховань захисників України, а також проведення національно-патріотичних заходів.

Також цього дня планується встановлення зменшених копій державного прапора на могилах захисників України, всеукраїнської акції пам’яті «Сонях». Крім того, з 16 серпня до Дня пам'яті захисників України проходить велопробіг ветеранів війни за маршрутом Ужгород – Маріуполь та з 26 вересня стартує Всеукраїнський забіг «Шаную воїнів, біжу за Україну».

В нашій громаді урочисті заходи розпочнуться з 10:00.

В церкві села Старики відбудеться панахида за загиблими о 10:00.

11:30 - покладання квітів біля Пам’ятника героям Небесної сотні (вул. Гулія, 7, смт Іршанськ).

11:40 - піша хода до Пам’ятних дошок загиблим воїнам АТО Сергію Фролову, Олексію Богушу та Олегу Яндюку. Міні-мітинг та хвилина мовчання (вул. Шевченка, 20, смт Іршанськ, Іршанський НВК).

16:00 - озеро в смт Іршанськ - забіг «Шаную воїнів, біжу за Україну».

Іршанська селищна рада звертається до мешканців і гостей громади  з проханням  долучитися до  заходів і разом вшанувати пам’ять загиблих захисників, які віддали своє життя за Україну.

Сонях – став символом пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Тому за можливості доповніть одяг знаком «Сонях» –   продемонструйте  бодай в такий спосіб  шану та повагу героям, які загинули, захищаючи Україну.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь