A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

Бібліотечні уроки - це корисно і цікаво!

Дата: 24.09.2020 08:56
Кількість переглядів: 1265

Якщо дитині з раннього віку не прищепити любов до книги, вміння нею користуватися, то це неможливо буде компенсувати в майбутньому. Дитина вступає в життя. Вона ще немає життєвого досвіду. Саме з книги вона дізнається, що таке добре, і що таке погано, дістає відповіді на свої нескінченні «чому». Книги, прочитані в дитинстві, запам’ятовуються на все життя, впливають на подальший розвиток дитини. Книги, які читає дитина, впливають на вироблення в неї норм поведінки. Найнеобхіднішими вміннями та навичками людина оволодіває в дитинстві. Саме тому в молодшому шкільному віці варто сформувати самостійного читача.

Навчити дитину любити книгу, сприймати її, як джерело пізнання світу, виховувати любов до книги, знайомити з правилами роботи та пошуку книг в бібліотеці – першочергові завдання і вчителя, і бібліотекара.

Фахівці виділяють для кожного року навчання в початковій школі провідні цілі: 1 клас – бажання читати, стійкий інтерес до книги; 2 клас - уміння орієнтуватися в світі книг; 3 клас – уміння думати над прочитаним, культура читача; 4 клас – літературний кругозір, художні смаки та уподобання.

Саме з цією метою – сприяти самостійному і свідомому читанню книг - днями до Іршанської селищної бібліотеки завітали учні 3-Б класу Іршанського НВК разом зі своїми педагогами Волинчук Т. М. та Дехтяренко С. І.

Працівники бібліотеки підготували і провели для учнів бібліотечний урок на тему «Бібліотека - скарбниця людських знань». Діти послухали розповідь про давні і сучасні бібліотеки,  ознайомились з історією створення Іршанської селищної бібліотеки, дізнались про цікаві і рідкісні видання книжкового фонду бібліотеки. А педагоги в читальному залі бібліотеки провели для дітей  виховну годину, приурочену видатному педагогу В. Сухомлинському.

Сподіваємось, юних відвідувачів нашої бібліотеки побільшає. А працівники бібліотеки завжди радо допоможуть та порадять щось цікаве на будь-який смак та вік.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь