A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

До уваги суб'єктів господарської діяльності у сфері поводження з відходами!

Дата: 18.11.2020 15:25
Кількість переглядів: 469

Управління екології та природних ресурсів Житомирської ОДА в листі від 13.11.2020 № 4524/4-6/5 повідомляє про наступне.

Відповідно до ст. 17 Закону України «Про відходи», суб’єкти господарської діяльності у сфері поводження з відходами, діяльність яких призводить виключно до утворення відходів, для яких показник загального утворення відходів становить від 50 до 1000 умовних одиниць, зобов’язані щороку до 20 лютого подавати декларацію про відходи за формою згідно з додатком до постанови від 18 лютого 2016 р. № 118 та у порядку, встановленими Кабінетом Міністрів України.

Декларація подається щорічно до 20 лютого, за попередній рік одночасно в паперовій та електронній формі до центру надання адміністративних послуг, який передає її відповідно до органу виконавчої влади з питань охорони навколишнього природного середовища, або через електронну систему здійснення дозвільних процедур у сфері поводження з відходами (перейшовши за наступним посиланням https://e-eco.gov.ua/site/declaration порядок функціонування якої визначається Міндовкіллям.

Розпочати роботу необхідно з визначення ПЗУВ - показника загального утворення відходів, який є критерієм подачі Декларації. Для цього необхідно скористатися калькулятором, який знаходиться на головній сторінці сервісу. Якщо ПЗУВ виявився від 50 до 1000, необхідно продовжити роботу натиснувши «Подати декларацію про відходи», якщо Пзув менше 50 - декларація не подається.

Також повідомляємо, що незабаром буде доступна ще одна можливість подати декларацію про відходи через електронний додаток «Дія», який на даний час знаходиться на етапі реінжинірингу.

Перевагами подачі декларації про відходи через електронні системи здійснення дозвільних процедур у сфері поводження з відходами є те, що час подачі декларації займає приблизно 10 -15 хвилин, реєстрація декларації триває до 5 днів, після чого суб’єкту господарювання приходить повідомлення на електронну пошту яку він зазначив в своїй декларації про те, що його декларація зареєстрована, або спеціалістами знайдено відповідні помили, після виправлення яких суб’єкт може повторно подати декларацію через електронний сервіс Міндовкілля для реєстрації.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь