A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

ЗБЕРЕЖИ ПАМ’ЯТЬ. ЗБЕРЕЖИ ПРАВДУ!

Дата: 27.11.2020 12:53
Кількість переглядів: 494

Фото без описуДень пам’яті жертв Голодомору відзначається щорічно в четверту суботу листопада. Цього року  дата припала на 28 число. Саме цього дня Україна вшановує пам’ять жертв Голодоморів – мільйонів вбитих українців, знищених тоталітарним комуністичним режимом. Голодомор 1932–1933 років — акт геноциду українського народу, здійснений Російською імперією, яка на той час називалася СРСР.

Пік голодомору прийшовся на весну 1933 року. В Україні тоді від голоду вмирало 17 людей щохвилини, 1000 — щогодини, майже 25 тисяч — щодня…

За даними науково-демографічної експертизи загальна кількість людських втрат в Україні від Голодомору становить 3 мільйони 941 тисяча осіб, а втрати українців у частині ненароджених становлять 6 мільйонів 122 тисячі осіб. Але це не остаточна кількість, дослідження ще продовжуються.

До вбивства людей голодом у мільйонних масштабах безпосередньо призвела спланована конфіскація врожаю зернових та усіх інших продуктів харчування у українських селян представниками тоталітарної радянської влади.

Це був свідомий і цілеспрямований терор голодом, розрахований на придушення опору українців проти комуністичної влади і фізичного знищення українських селян. При цьому радянська влада мала значні запаси зерна в резервах та здійснювала його експорт за кордон під час Голодомору, забороняла та блокувала виїзд голодуючих поза межі України, відмовлялася приймати допомогу для голодуючих з-за кордону. А за «Законом про п’ять колосків» голодуючих людей карали розстрілом навіть за спробу зірвати декілька колосків пшениці з колгоспного поля. Фактично людям було заборонено володіння їжею.

        Не забутьте в суботу, 28 листопада, поставити на підвіконня запалену свічку за всіх жертв голодоморів, як символ пам’яті і тепла наших сердець, у яких генетично закладена велич  українського духу та сили волі.

P.S. В нашій громаді тепер є пам'ятники жертвам голодоморів - в селах Мелені та Ковалі. На фото - покладання квітів та запалення свічок біля цих пам'ятників старостами та мешканцями сіл.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь