A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

Про державну програму енергомодернізації багатоповерхівок «ЕНЕРГОДІМ»

Дата: 25.01.2021 13:33
Кількість переглядів: 436

Фото без описуПочинаючи із вересня 2019 року державна установа «Фонд енергоефективності» реалізує Програму «ЕНЕРГОДІМ», що передбачає надання фінансової підтримки ОСББ.

Фонд створено Кабінетом Міністрів України відповідно до Закону України «Про фонд енергоефективності», діяльність якого спрямована на підтримку ініціатив щодо енергоефективності, впровадження інструментів стимулювання і підтримки здійснення заходів з підвищення рівня енергетичної ефективності будівель та енергозбереження, зокрема в житловому секторі.

Підтримка Фонду полягає у наданні грантів та запровадженні комплексних технічних рішень з енергоефективності будівель, з врахуванням кращих європейських практик. А це означає, що співвласники багатоповерхівок можуть отримувати компенсацію до 70% від Фонду для реалізації проектів з термомодернізацїї будинків і використовувати фінансову підтримку з місцевого бюджету. В результаті їх реалізації, співвласники таких будівель зможуть не лише заощаджувати кошти на комунальних послугах, а й підвищити рівень комфорту і якості свого життя. 

У зв’язку із припиненням поширення програми «Теплі кредити» на багатоквартирні будинки, починаючи із 2021 року, єдиною державною програмою енергомодернізації багатоповерхівок є Програма Фонду «ЕНЕРГОДІМ».

Діяльність Фонду фінансується за рахунок коштів Державного бюджету України, статутний капітал на сьогоднішній день складає 2,7 млрд грн. При цьому, відповідно до підписаних Фінансових угод між Урядом України та Європейським союзом, надано 100 млн Євро для співфінансування грантів, завдяки фінансовому внеску ЄС та уряду Німеччини.

Наявність такого ресурсу та мережі партнерства забезпечує успішне просування Програми, незважаючи на те, що вона є новою для громадян. Водночас, у сьогоднішніх посткризових умовах спостерігається ситуація, при якій ОСББ обмежені в коштах, тому існує потреба забезпечити їх фінансовим ресурсом, який був би доступним як з точки зору його вартості, так і з точки зору організаційної простоти отримання коштів. 

Станом на 30 грудня 2020 року, Фондом отримано 313 заявок від ОСББ на участь у програмі «ЕНЕРГОДІМ», а загальна вартість проектів у роботі складає понад 2 млрд грн. Це означає, що понад 27 тисяч сімей стали учасниками Програми, яким Фонд енергоефективності компенсує близько 1,5 млрд грн у вигляді гранту.

 

Посилання за темою:

Текст Програми “Енергодім” в новій редакції та супровідні документи на сайті Фонду енергоефективності.

Програма «Енергодім»  діє до 31 грудня 2023 року.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь