A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

Велике будівництво на Житомирщині: Віталій Бунечко про спортивні об’єкти 2021 року

Дата: 06.04.2021 09:37
Кількість переглядів: 341

Голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко під час пресконференції 01 квітня розповів про проєкти, реалізація яких планується впродовж поточного року в рамках Програми Президента України «Велике будівництво».

Зокрема мова йшла про наступний етап реалізації проєкту з реконструкції стадіону «Полісся» та інші спортивні об’єкти Житомирської області.

«У рамках президентської програми «Велике будівництво» цьогоріч на Житомирщині здійснюватиметься реалізація 13 проєктів, у тому числі трьох об’єктів спортивної інфраструктури – це капітальний ремонт двох басейнів та реконструкція стадіону», – розповів Віталій Бунечко.

Усі проєкти фінансуватимуться за кошти державного фонду регіонального розвитку.

У 2020 році в рамках програми «Велике будівництво» було здійснено капітальний ремонт будинку фізичної культури ДЮСШ «Авангард». Цього року планується завершити весь комплекс та відкрити після капітального ремонту басейн (довжина чаші 25 м, 6 доріжок).

Басейн є тренувальною базою для спортсменів, які займаються плаванням, триатлоном та сучасним п’ятиборством. Загалом тут тренується до 300 спортсменів. Щорічно на базі басейну «Авангард» проводяться змагання міського, обласного та всеукраїнського рівня.

Крім цього в басейні проводяться заняття для спортивно-оздоровчих груп із плавання. Середня кількість відвідувачів серед дорослих – 150 осіб, дітей – 300.

Обсяг фінансування – 6,5 млн грн (5,8 млн грн із державного бюджету та 652 тис. грн з обласного).

Також у 2021 році буде розпочато роботи з комплексної термосанації будівлі басейну у м. Бердичеві із заміною інженерних мереж. Строк реалізації – 2 роки.

Це єдиний басейн у м.Бердичеві. Басейн відвідують вихованці місцевої дитячо-юнацької спортивної школи, учнівська та студентська молодь. У басейні проводиться реабілітація дітей з інвалідністю, навчально-тренувальні збори військовослужбовців.

У спортивному закладі проводяться чемпіонати м. Бердичева серед школярів, обласна універсіада, всеукраїнські змагання, товариські зустрічі між областями.

Максимальна потужність на день 500 відвідувачів. Довжина чаші 25 м, 4 доріжки.

Обсяг фінансування у 2021 році9,4 млн грн, з яких 8,5 млн грн із державного бюджету та 944 тис грн із бюджету м. Бердичева.

Ще один спортивний об’єкт, який включено до програми «Велике будівництво» на 2021 рік, – стадіон «Колос» у м.Олевську, реконструкція якого здійснюватиметься протягом 2 років.

Цей спортивний комплекс капітально не ремонтувався вже понад 35 років.

Проєктом передбачено: влаштування нового футбольного поля зі штучного покриття, мініфутбольного та волейбольного полів, бігових доріжок, майданчику з вуличними тренажерами; реконструкцію з розширенням побутових приміщень, сходів та спусків до поля та трибун; у господарській зоні – влаштування громадської вбиральні, технологічного майданчику з контейнерами для сміття, автостоянки для командних автобусів та гостьової автостоянки, а також благоустрій території.

Обсяг фінансування у 2021 році15,0 млн, у тому числі з державного бюджету 13,5 млн грн, з бюджету м.Олевська 1,5 млн грн.

Нагадаємо, що перша заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко розповіла про проведення в 2021 році у рамках програми «Велике будівництво» ремонтно-реставраційних робіт по будівлі Магістрату.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь