A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

Кирило Тимошенко анонсував розширення доступної іпотеки під 7% за програмою «Велике будівництво»

Дата: 15.04.2021 15:57
Кількість переглядів: 506

Верховна Рада України зробила крок до реалізації президентської програми доступного житла. Парламент прийняв у першому читанні законопроєкт № 5308, який дозволить видати близько 8 тисяч іпотечних кредитів на житло та передати 12 тисяч квартир у фінансовий лізинг. Ініціативу підтримали 263 народних депутати.

 

«Це другий етап впровадження президентської ініціативи для забезпечення громадян України доступним житлом. Незабаром ми суттєво масштабуємо наявну програму іпотеки під 7%, забезпечивши розвиток ринку іпотечного кредитування», – прокоментував заступник голови Офісу президента, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко.

 

Крім того, буде впроваджено новий фінансово-кредитний механізм лізингу житла. «Придбати житло у лізинг під 5% річних зможуть сотні сімей медиків, військовослужбовців, педагогів, поліцейських та рятувальників», – повідомив Тимошенко.

 

Реалізовувати президентську програму буде створене у 2020 році ПрАТ «Укрфінжитло». Українці зможуть оформити іпотечний кредит терміном до 30 років із першим внеском у 20%. Ставка по кредиту буде фіксованою – 7% на рік, що набагато вигідніше за пропозиції комерційних банків. Також житло можна

буде придбати в лізинг під 5% річних, без першого внеску.

 

«Сотні тисяч громадян потребують покращення житлових умов, але за наявних обставин більшість із них не може собі дозволити придбати житло», – констатує генеральний директор ПрАТ «Укрфінжитло» Василь Шкураков.

 

За його словами, такі програми існують у всіх розвинених країнах світу. Прийняття закону в цілому дозволить розпочати масштабну державну програму доступної іпотеки і в Україні.

 

Як раніше повідомляв Кирило Тимошенко, у 2021 році президентська програма «Велике будівництво» буде суттєво розширена. Крім суто інфраструктурних проєктів і розбудови мережі доріг, садочків, шкіл, лікарень та спортивних об’єктів, буде запущена «Велика реставрація» пам’яток культури, програми доступної іпотеки і лізингу житла, розвитку авіа- та залізничного сполучення між регіонами України та багато іншого.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь