A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

Вакцинація від COVID-19 на Житомирщині: сьогодні вакциною Pfizer щепитимуть підопічних Бердичівського та Житомирського геріатричних пансіонатів

Дата: 19.04.2021 15:48
Кількість переглядів: 493

Сьогодні, 19 квітня, перші мобільні бригади з вакцинації від COVID-19 у Житомирській області отримали вакцину Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech

 

Так, мобільна бригада №2 отримала 12 флаконів, якими буде вакциновано 72 особи у Бердичівському геріатричному пансіонаті Житомирської обласної ради. Мобільна бригада №4  14 флаконів для щеплення 84 осіб у Житомирському  геріатричному пансіонаті Житомирської обласної ради (с.Іванівка).

 

Вакцинація буде проводитися сьогодні.

 

Нагадаємо, що Житомирська область отримала першу партію вакцини Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech 17 квітня у кількості 1170 доз. Всього до області буде поставлено 4680 доз цієї вакцини. 

 

На обласному складі вакцина зберігатиметься в спеціальних термоконтейнерах із сухим льодом, здатним підтримувати наднизькі температури. Звідти попередньо розморожені до +2 – +8 °C флакони з вакциною щодня видаватимуть мобільним бригадами, які мають їх використати її протягом 120 годин. 

 

Щепити цією вакциною будуть персонал та підопічних будинків для літніх людей, потім – працівників ДСНС та прикордонників. 

 

За кожним щепленням першою дозою вакцини буде зарезервовано другу дозу з цієї ж партії. 

 

117 тис. доз вакцини Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech прибули в Україну 16 квітня 2021 року в межах програми COVAX.

 

Довідково. Вакцина Comirnaty (Комірнаті) — це мРНК-вакцина проти COVID-19, розроблена німецькою біотехнологічною компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer. Вона дозволена для екстреного використання Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Вакцину застосовують у США, Великій Британії, Канаді та ЄС. В Україні цю вакцину зареєстрували 22 лютого 2021 року. 

 

Ефективність вакцини становить 95%. Для повноцінної імунізації необхідно отримати дві дози з інтервалом у три тижні. 

 

COVAX — це глобальна ініціатива, щоби пришвидшити розробку та виробництво вакцин від COVID-19 і забезпечити їх рівномірний розподіл у всьому світі. Роботу COVAX координують Глобальний альянс з вакцин та імунізації Gavi, the Vaccine Alliance, ВООЗ та Коаліція з питань інновацій для готовності до епідемій (CEPI), а ЮНІСЕФ взаємодіє з виробниками та партнерами щодо закупівель та логістики вакцин від COVID-19.  



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь