A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

COVID-19 на Житомирщині: щеплення вакциною Pfizer розпочалося з Житомирського геріатричного пансіонату. ВІДЕО

Дата: 20.04.2021 14:29
Кількість переглядів: 570

19 квітня, мобільна бригада з вакцинації від COVID-19, утворена при КП «ЦПМСД» Житомирської міської ради, розпочала щеплення вакциною Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech працівників та підопічних Житомирського  геріатричного пансіонату Житомирської обласної ради (с.Іванівка).

 

Всього мобільна бригада сьогодні отримала 14 флаконів для щеплення 84 осіб даного пансіонату, з яких 13 працівників та решта – утриманці закладу.

 

Сьогодні, планувалось вакцинувати ще 54 підопічних Житомирського  геріатричного пансіонату.

«Сьогодні ми не бачимо інших шляхів боротьби з пандемією, як створення колективного імунітету шляхом вакцинації. Тому мною було прийнято рішення щепитися і як керівник закладу я показав приклад, що вакцинуватися потрібно, бо життя людини – це найдорожче», – сказав директор закладу Юрій Шеремет.

 

Одними з перших сьогодні щепилися підопічні закладу – 68-річна Ніна Степанюк та 71-річний Володимир Манчук, – які також наголосили на важливості вакцинації від коронавірусної інфекції задля скорішого подолання пандемії.  

 

Нагадаємо, що сьогодні також отримала перші 12 флаконів вакцини від COVID-19 Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech мобільна бригади № 2, які призначаються для  щеплення 72 осіб у Бердичівському геріатричному пансіонаті Житомирської обласної ради. 

 

Житомирська область отримала першу партію вакцини Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech 17 квітня у кількості 1170 доз. Всього до області буде поставлено 4680 доз цієї вакцини. 

 

На обласному складі вакцина зберігатиметься в спеціальних термоконтейнерах із сухим льодом, здатним підтримувати наднизькі температури. Звідти попередньо розморожені до +2 – +8 °C флакони з вакциною щодня видаватимуть мобільним бригадами, які мають їх використати її протягом 120 годин. 

 

Щепити цією вакциною будуть персонал та підопічних будинків для літніх людей, потім – працівників ДСНС та прикордонників. 

 

За кожним щепленням першою дозою вакцини буде зарезервовано другу дозу з цієї ж партії.  

 

Довідково. Житомирський геріатричний пансіонат є стаціонарною соціально-медичною установою  загального типу для постійного проживання громадян похилого віку, ветеранів війни та праці, осіб з інвалідністю, які  потребують постійного  стороннього догляду, побутового і медичного обслуговування. 

 

У даний час в пансіонаті соціальні послуги стаціонарного догляду отримують 155 підопічних, забезпечених всім необхідним для культурного, побутового та медичного обслуговування, серед яких: 5 учасників війни,  12 ветеранів праці, 26 дітей війни, 1 член сім’ї загиблих та 14 потерпілих від аварії на ЧАЕС. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь