A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

Україна отримала другу партію вакцин від COVID-19 у рамках ініціативи COVAX

Дата: 23.04.2021 13:13
Кількість переглядів: 588

Фото без опису

Сьогодні Україна отримала другу партію вакцин проти COVID-19 в рамках COVAX, глобальної ініціативи задля забезпечення рівного доступу до вакцин проти COVID-19 для всіх країн.

 

ЮНІСЕФ спільно з ВООЗ доставили 367 200 доз вакцини AstraZeneca-SKBio, виробленої SK Bioscience, Південна Корея.

 

Цю партію використають для вакцинації пріоритетних груп та  людей віком 65+.

 

Усі вакцини в рамках ініціативи COVAX Україна отримує безоплатно.

 

Постачання вакцин у рамках COVAX продовжиться: загалом до кінця року ЮНІСЕФ доставить вакцини для щеплення 8 мільйонів українців.

 

Від імені COVAX ЮНІСЕФ постачає лише ті вакцини від COVID-19, що відповідають критеріям безпеки та ефективності ВООЗ.

 

“Великою перевагою отримання вакцин через механізм COVAX, є те, що всі вакцини є безкоштовними. Друга партія вакцини через COVAX прибула в дуже символічний час – напередодні Всесвітнього тижня імунізації, який має на меті нагадати про важливість щеплення для захисту дітей та дорослих”, — підкреслює Лотта Сильвандер, Голова ЮНІСЕФ в Україні.

 

Поки світ бореться з COVID-19, вакцини лишаються найбільшою надією, щоб зупинити цю пандемію. Міжнародні партнери продовжать підтримувати Уряд України у відповіді на пандемію COVID-19 та проведенні кампанії з вакцинації.

 

“Україна взяла на себе амбітні цілі по охопленню щепленнями від COVID-19  більшості дорослого населення до кінця року. Це величезний виклик, і для досягнення мети ми розраховуємо на паралельний запуск різних платформ, використання різних вакцин та всіх можливих шляхів постачання. Раді отримати чергову поставку вакцини від глобальної ініціативи COVAX. Важливо, що в умовах жорсткої конкуренції і боротьби за доступ до вакцин у світі COVAX на практиці підтверджує виконання завдань, для яких і створювалось це глобальне партнерство – забезпечити справедливі можливості для всіх. Україна, виконавши свої зобов’язання перед  глобальним механізмом, отримує першу поставку, яка негайно буде передана тим категоріям, для яких вона призначається”,   зазначив Віктор Ляшко, заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України.

 

В рамках COVAX, ЮНІСЕФ та ВООЗ працюють над тим, щоб доставити більше вакцин для жителів України спільно з урядами США, ЄС, Великої Британії, USAID та Світовим Банком та іншими донорами.

 

Уряди, приватні установи, організації ООН, міжнародні організації надають допомогу Україні. Україна — серед 92 країн світу, які отримують вакцини проти COVID-19 в рамках COVAX. Всесвітня організація охорони здоров’я вдячна за таку глобальну підтримку.’-  підкреслює Гійом Сімонян, Керівник Програми ВООЗ з питань надзвичайних ситуацій в галузі охорони здоров’я, Бюро ВООЗ в Україні.

 

Важливо, щоб медичні працівники продовжували вакцинацію проти COVID-19 із дотриманням правил безпеки та вакцинували людей якомога швидше. А також всім необхідно працювати над тим, щоб люди були впевнені у вакцинах, які рятують життя.

 

Людям потрібно продовжувати носити маски, регулярно мити руки та дотримуватись фізичної дистанції, щоб обмежити поширення COVID-19.

 

Минулого тижня  в рамках ініціативи COVAX ЮНІСЕФ доставив в Україну 117 000 доз вакцини Pfizer.

 

COVAX — це глобальна ініціатива, щоби пришвидшити розробку та виробництво вакцин від COVID-19 і забезпечити їх рівномірний розподіл у всьому світі. Роботу COVAX координують Глобальний альянс з вакцин та імунізації (GAVI), ВООЗ та Коаліція з питань інновацій для готовності до епідемій (CEPI), а ЮНІСЕФ взаємодіє з виробниками та партнерами щодо закупівель та логістики вакцин від COVID-19.

 

Партнерами механізму, що роблять досягнення можливими, виступають організації громадянського суспільства, виробники вакцин, уряди США, Європейського Союзу, Канади,Великобританії, Німеччини, Світовий банк та інші.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь