A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

Реалізація децентралізації, надання адмінпослуг та розвиток земельних відносин – звіт голови Житомирської ОДА Віталія Бунечка за 2020 рік. ПРЕЗЕНТАЦІЯ

Дата: 31.05.2021 15:46
Кількість переглядів: 342

На засіданні 4-ї сесії Житомирської обласної ради VIII скликання 27 травня голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко прозвітував про виконання Програми економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2020 рік.

 

Так, Віталій Бунечко розповів про розвиток агропромислового комплексу, залучення інвестицій, здійснення зовнішньої та внутрішньої торгівлі та підтримку підприємництва в Житомирській області у 2020 році. З інформацією про це можна ознайомитися ТУТ.

 

Також голова Житомирської ОДА доповів про заходи з енергозбереження, розвиток житлово-комунального господарства, ремонт доріг, реалізацію проєктів регіонального розвитку та інших.

 

В окремому блоці питань Віталій Бунечко поінформував про реалізацію на Житомирщині реформи децентралізації, надання адмінпослуг та розвиток земельних відносин. 

 

Децентралізація

 

Проведена ефективна робота щодо реалізації реформи децентралізації влади. Житомирщина була та лишається беззаперечним лідером у її впровадженні.

 

Перспективний план формування територій громад Житомирської області, який покриває 100% території, став першим в державі перспективним планом, погодженим і затвердженим Кабінетом Міністрів України.

 

25 жовтня 2020 року завершився перший етап реформи – відбулися вибори у 66 територіальних громадах області, за результатами яких було утворено 12 міських, 22 селищних та 32 сільських громади.

 

Результатом наступного етапу реформи стало створення на території області 4 районів із подальшою реорганізацією 23 діючих райдержадміністрацій (реорганізовано 4 райдержадміністрації, ліквідовано – 19).

 

Крім того, область стала однією з перших областей, в яких було призначено усіх голів новостворених райдержадміністрацій.

Надання адміністративних послуг

 

Станом на 01.01.2021 в Житомирській області діють та надають послуги 40 центрів надання адміністративних послуг, у тому числі у 2020 році утворено 7 центрів в територіальних громадах та працює 1 «Мобільний ЦНАП».

 

 

Розвиток земельних відносин

 

У 2020 році передано в оренду cуб’єктам господарювання 257,7379 га земель державної власності несільськогосподарського призначення та 201,4783 га земель водного фонду.

 

В постійне користування підприємствам та установам передано 9,6240 га земель державної власності.

 

У 2020 році створено 7 об’єктів природно-заповідного фонду загальною площею 531,299 га та розширено межі об’єкта природно-заповідного фонду на 80,5 га (гідрологічний заказник місцевого значення «Мицьківський» – Новоград-Волинський район).

 

За результатами здійснених заходів територію земель природно-заповідного фонду області збільшено на 611,799 га.

Більше детально зі звітом голови Житомирської ОДА Віталія Бунечка за 2020 рік можна ознайомитися у ВІДЕО.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь