A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

Стало відомо, які «спортивні магніти» створять у регіонах за програмою «Велике будівництво»

Дата: 11.06.2021 09:35
Кількість переглядів: 415

В Україні стартував проєкт «25 спортивних магнітів», згідно з яким у кожному регіоні створять потужні спортивні центри, здатні приймати міжнародні змагання. Цей проєкт став новим напрямом програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво», розповіла у блозі на УП народний депутат України Анна Путрова.

«Магніти» мають притягувати до себе не тільки спортсменів та змагання, а й туристів: відкривати для них нові напрямки, створювати нові пам’ятки та місця для цікавого дозвілля й яскравих світлин», – сказала вона.

За словами Анни Путрової, Кабінет Міністрів України 31 травня затвердив розподіл державної субвенції на розвиток спортивної інфраструктури між місцевими бюджетами.

«Йдеться про суму у 800 млн грн, із них 500 млн грн було передбачено в держбюджеті-2021 і ще 300 млн вдалося виділити через перерозподіл видатків. Ми у Бюджетному комітеті вже дали добро – і незабаром виділення коштів має схвалити парламент», – повідомила депутат.

Ці кошти витратять на побудову спортивних комплексів, басейнів, льодових арен і палаців спорту, здатних приймати всеукраїнські та міжнародні змагання. Також там тренуватимуться національні збірні з не менше ніж п’яти олімпійських видів спорту. Але основна функція таких об’єктів – створити можливість для масових занять спортом.

Планується, що 800 млн гривень піде на фінансування 11 спортивних об’єктів протягом 2021-2023 років, із яких 5 завершать вже цьогоріч.

Зокрема у Маріуполі реконструюють басейн «Нептун», у Мелітополі побудують оздоровчий центр з льодовою ареною, в Умані створять багатофункціональний спортивний комплекс, у Полтаві побудують спортивно-видовищний комплекс, у Кропивницькому проведуть реконструкцію обласної дитячо-юнацької школи олімпійського резерву.

А протягом наступних двох років будуть побудовані та реконструйовані спортивний комплекс «Металург» у Кривому Розі, універсальний спортивний зал у Рівному, спортивно-оздоровчий комплекс у Тростянці, багатофункціональний палац спорту в Тернополі, Центр олімпійських видів спорту в Каховці та палац спорту в Хмельницькому.

Нагадаємо, координатор «Великого будівництва», заступник голови Офісу Президента України Кирило Тимошенко повідомляв, що в рамках ініційованої Володимиром Зеленським інфраструктурної програми цього року відкриють також 80 стадіонів і 29 басейнів по всій країні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь