A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

Українці, які хочуть мати цифрові навички, можуть їх вільно набути

Дата: 17.02.2022 09:04
Кількість переглядів: 534

Фото без опису

Міністерство цифрової трансформації запустило національну онлайн-платформу з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта», яка наразі доступна в мережі Інтернет за посиланням: https://osvita.diia.gov.ua/.

Мета - навчити 6 млн українців цифрової грамотності за 3 роки. На сьогодні зазначеною онлайн-платформою скористалися понад 500 000 українців. На платформі вже доступно 50+ освітніх онлайн-серіалів з різних тем: “Базові цифрові навички”, “Штучний інтелект”, “Цифрові навички для вчителів”, “Кіберняні” тощо.

На онлайн-платформі кожен громадянин може безкоштовно опанувати цифрові навички за новим сучасним форматом - освітні серіали. Наразі, на платформі доступний новий онлайн серіал «Як громаді стати цифровою» (https://osvita.diia.gov.ua/courses/digital-communities).

А також повідомляємо, що Міністерство цифрової трансформації України запустило на порталі Дія.Цифрова освіта оновлений національний тест на цифрову грамотність — Цифрограм 2.0.та 3 спеціалізовані тести: Цифрограм для вчителів, Цифрограм для держслужбовців та Цифрограм для медиків.

“Цифрограм 2.0” — національний тест на цифрову грамотність. Мета — провести дослідження цифрової грамотності в масштабах всієї країни. Тест складається із 90 запитань, які охоплюють 30 цифрових компетентностей. В основі методології — адаптація українськими експертами європейської рамки цифрових компетентностей для громадян DigComp 2.1. (https://osvita.diia.gov.ua/digigram). Сертифікат цифрограму визнається як перевага при працевлаштуванні - адже ключові роботодавці визнають його, як додатковий тест при наймі на роботу.

Важливим є те, що проєкт має офлайн складову: мережу з більш ніж 6000 хабів цифрової освіти по всій країні. Ви теж можете долучитися до проєкту і стати таким хабом, тож, якщо у вас є локації, куди люди можуть приходити та навчатись цифровій грамотності, то скоріше подавайте заявку на наш сайт (https://osvita.diia.gov.ua/hubs).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь