A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

Неля Ковалюк: Реконструйована за програмою «Велике будівництво» Пулинська школа – це приклад безбар’єрного освітнього простору

Дата: 08.10.2021 10:35
Кількість переглядів: 195

Фото без опису

Представниця Урядової уповноваженої з прав осіб з інвалідністю в Житомирській ОДА Неля Ковалюк із групою експертів здійснила гендерний аудит доступності ЦНАПу та школи у Пулинській територіальній громаді.

 

«Голос жінок і лідерство – Україна» таку назву має проєкт підтриманий Урядом Канади, що впроваджується Українським Жіночим Фондом.

 

Кожна територіальна громада: міська, селищна має свій ЦНАП, але всі вони різні по своїй роботі, розмірам, підходам.

«Наші експерти зразу провели майстер-клас щодо обслуговування жінок і чоловіків з інвалідністю різних нозологічних груп. Демонстрували проблеми і можливості незрячих, нечуючих, людей які пересуваються на інвалідних візках. Сервіс УТОГ 24/7 є великою підтримкою і зв’язком між нечуючою людиною і фахівцем у різних галузях, але про це не всі знають», – зазначила Неля Ковалюк.

Фахівці ЦНАПу розповіли, скільки та яким чином надаються послуги жінкам і чоловікам з інвалідністю. Як фахівчині знаходять вихід із складних ситуацій.

 

Навчання учасників семінару провели у місцевій школі у Пулинах, де мали можливість перевірити доступність об’єкту, який входить до програми Президента України «Велике будівництво».

«Гарна школа, прибудинкова територія, доступна туалетна кімната. Багато цікавого і корисного продемонструвала нам директорка місцевої школи», – розповіла Представниця Урядової уповноваженої.

Заступниця директора Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю та головний спеціаліст Департаменту соціальної політики Житомирської міської ради поінформували щодо співпраці з ЦНАПами області та про зміни в сучасному законодавстві щодо отримання технічних засобів реабілітації.

 

Нагадаємо, що Пулинська ЗОШ розпочала роботу після капітального будівництва у вересні 2020 року.

 

Довідково. Проєкт «Гендерний аудит доступності – інструмент захисту прав жінок з інвалідністю» реалізує в області Житомирська обласна громадська організація людей з інвалідністю «Молодь. Жінка. Сім’я.».

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь