A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

Процес поетапного впровадження Електронного суду розпочато

Дата: 11.10.2021 16:20
Кількість переглядів: 161

Фото без опису

У серпні Вища рада правосуддя затвердила Положення про функціонування  окремих підсистем (модулів) ЄСІТС. Положення стало першим етапом впровадження Електронного суду та закріпило порядок та основні засади функціонування в судовій владі цифрових систем та сервісів.

         Наразі вже доступні такі сервіси:

За словами в. о. Голови Вищої ради правосуддя Олексія Маловацького, нові сервіси дадуть змогу зекономити час сторін та кошти держави, поступово переведуть судову владу на роботу в режимі «без паперів» (paperless)  обмін виключно електронними документами.

Нововведення дають змогу суду надсилати сторонам в режимі онлайн судові виклики та повідомлення, процесуальні документи та рішення у справі, а сторонам  дистанційно ознайомлюватись з матеріалами судової справи, подавати процесуальні документи, дистанційно брати участь у судових засіданнях тощо.

У тестовому режимі вже розпочав роботу мобільний застосунок «єСуд» (завантажити для iOS або Android).

«Затвердження Положення про ЄСІТС – це перший крок до нової цифрової реальності українського судочинства. І нам це вдалося  цифровізацію започатковано», зауважив Олексій Маловацький.

Найголовнішою умовою запуску ЄСІТС, за словами Олексія Маловацького, стала реальна функціональна здатність системи працювати у нормальному режимі, в тому числі в умовах карантину. Пріоритетом є доступ до правосуддя та зручність системи для громадян, адвокатів, прокурорів та інших учасників судового процесу.

«Робота над модулями ЄСІТС не завершується. Як зазначалося, вони будуть впроваджуватися поетапно. Фінансування цих модулів державою значно пришвидшить їх впровадження»,  наголосив Олексій Маловацький.

З інструкціями та рекомендаціями з приводу реєстрації в ЄСІТС можна ознайомитися за веб-посиланням – https://wiki.court.gov.ua.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь