A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

Велике будівництво на Житомирщині: Сьогодні відкриваємо ювілейну 20-ту сучасну сільську амбулаторію, збудовану в рамках програми Президента, – Віталій Бунечко

Дата: 11.11.2021 13:55
Кількість переглядів: 192

Фото без опису

10 листопада голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко в селі Липне Житомирського району взяв участь у відкритті ще однієї, двадцятої, амбулаторії на 1-2 лікаря з житлом, побудованої в рамках програми, ініційованої президентом України Володимиром Зеленським “Велике будівництво”.

“На жаль, в умовах «червоної» зони жителі села не змогли відзначити цю подію, як бажалося. Але головне – це результат спільної праці держави, обласної та місцевої влади на благо громади. Адже ця амбулаторія є запорукою підтримки розвитку села та яскравим прикладом того, як разом можна робити великі справи для громади”, – зазначив віталій Бунечко.

Голова ОДА підкреслив, що відтепер медичні послуги для жителів села стали ближчими та якіснішими.

“Відкриття амбулаторій, дитячих садків, спортивних майданчиків, ремонт доріг – все це свідчить про те, що держава дійсно дбає про добробут громадян і доводить це конкретними справами та об’єктами, що слугуватимуть жителям області не одне десятиріччя”, – сказав очільник облдержадміністрації.

Нова амбулаторія містить 2 кабінети лікаря, кабінет щеплень, процедурну, перев’язувальну, оглядову, кімнати для персоналу, зони очікування, кімнату здоров’я та низку інших приміщень.

Заклад буде обслуговувати майже 3 тисячі жителів Любарської громади та ще прилеглих сіл, зокрема із Липне, Кутище, Филинці, Веселка, Михайлівка, Горопаї, Меленці, Браталів.

“На сьогодні, важливим є забезпечення доступності до кваліфікованої медичної допомоги для жителів сільських населених пунктів. Усі жителі громади мають бути в рівних умовах і повинні мати можливість лікуватися в професійного лікаря. Також це дозволить підняти рівень та якість надання медичної допомоги на первинній ланці”, – наголосив Віталій Бунечко.

Всього на будівництво та оснащення закладу витрачено близько 9 мільйонів гривень. Також для лікарів амбулаторії придбано автомобіль Renault Duster, вартістю майже півмільйона гривень. Авто оснащене за сучасними технічними параметрами для обслуговування пацієнтів, що не зможуть прийти самостійно.

“Зараз, коли світ зіштовхнувся з проблемою COVID-19, ми особливо маємо бути вдячні нашим медичним працівникам. Вони зараз на передовій боротьби з пандемією. І я радий, що у нас медики й жителі громади матимуть достойні умови праці та надання меддопомоги”, – сказав голова ОДА.

Нагадаємо, що у рамках програми Президента буде реалізовано проєкт з електрифікації залізниці Житомир-Новоград-Волинській.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь