A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

За два тижні поліцейські Житомира виявили понад 80 порушень карантинних обмежень серед жителів обласного центру

Дата: 19.11.2021 12:54
Кількість переглядів: 237

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Житомирській області.

Так, поліцейські Житомирського районного управління поліції разом із працівниками Держпродспоживслужби та членами громадських формувань з охорони порядку проводять перевірки дотримання карантинних обмежень містянами. З початку переходу області до «червоної зони» епідеміологічної небезпеки, такими рейдовими групами виявлено понад вісім десятків порушень вимог чинного законодавства.

За два тижні  правоохоронці обласного центру перевірили близько шести сотень суб’єктів господарювання. Серед них ринки, торгівельні центри, заклади громадського харчування та магазини.

За цей час поліцейські виявили 83 правопорушення, що пов’язані з недотриманням вимог карантину, з них 21 – стосується порушень карантинних обмежень працівниками розважальних, торгівельних закладів та інших установ. Майже півсотні адміністративних протоколів було складено за  ігнорування містянами правил носіння засобів індивідуального захисту у місцях загального користування.

Нагадаємо, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» слід обов’язково дотримуватись маскового режиму, фізичної дистанції у 1,5 м та інших обмежень у різних сферах діяльності.

Поліцейські закликають громадян суворо дотримуватися визначених заходів запобігання поширенню інфекції. Бережіть себе та близьких і будьте здорові!

Нагадаємо, що працівниками Національної поліції України та Держпродспоживслужби за участі ЗМІ здійснюються спільні рейди щодо дотримання підприємцями Житомирської області карантинних обмежень «червоної» зони епідемічної небезпеки.

Під час перевірок особливу увагу правоохоронці приділяють наявності «зелених» COVID-сертифікатів як у надавачів послуг та продавців товарів, так і у покупців та відвідувачів закладів. Крім того, інспектори перевіряють наявність необхідних засобів захисту у приміщеннях, розмежування площі відповідно до діючих вимог, заповненість торгових залів, наявність дезінфікуючих засобів тощо.

Спільні рейди працівників Національної поліції України та Держпродспоживслужби стартували 02 листопада у Житомирі.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь