A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

Велике будівництво на Житомирщині: Завдяки програмі Президента відкрито дитячий садок у Швайківській громаді

Дата: 29.11.2021 09:55
Кількість переглядів: 297

Під час робочої поїздки до Бердичівського району 26 листопада голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко та його заступник Юрій Денисовець разом із керівництвом району та народними депутатами України взяли участь у відкритті закладу дошкільної освіти “Сонечко” в с. Слободищі Швайківської громади, побудованого в рамках програми Президента України “Велике будівництво”.

“У малечі села Слободище та прилеглих сіл багато років була заповітна мрія, щоб нарешті відкрив двері дитячий садок. Перший камінь будівництва було закладено ще в 1992 році, але через різні причини будівництво зупинилося аж до 2010 року, після чого місцева влада намагалася відремонтувати садок, однак далі стін будівництво не пішло. Зараз колишню недобудову не впізнати: менше ніж за рік нам вдалося завершити ще один довгобуд. Тепер це – ще один сучасний садочок, яким можна пишатися”, – зазначив Віталій Бунечко.

Як розповідають місцеві жителі, раніше їм доводилося відвозити дітей до центру громади й районного центру, або ж залишати вдома на бабусь і дідусів. 

Відтепер дітлахи зможуть отримувати повноцінну дошкільну освіту в сучасному закладі: тут працюватимуть 2 групи на 28 дошкільнят та будуть створені 12 робочих місць для нянь й вихователів та іншого персоналу.

“Приємно, що дітлахи із захватом роздивлялися насичені кольорами кімнати та гралися з м’якими іграшками. Їм сподобалося проводити час з однолітками й спілкуватися з вихователями, а це дуже важливо в період пандемії”, – зауважив голова ОДА.

Віталій Бунечко також додав, що покращення інфраструктури населених пунктів громади відбуватиметься й надалі, й першочергово вирішуватимуться ті проблеми та питання, які для жителів громади є найбільш нагальними.

“Водночас Швайківська громада є прикладом того, як при розумному й зваженому підході можна реалізовувати низку важливих інфраструктурних проєктів, зокрема в рамках президентської програми”, – наголосив очільник облдержадміністрації.

Під час робочої поїздки Віталій Бунечко та його заступник Юрій Денисовець також долучилися до вручення на базі Гришковецького ліцею 267 ноутбуків освітянам Бердичівського району, закуплених у рамках спільного проєкту Міністерство цифрової трансформації України та Міністерство освіти і науки України «Ноутбук кожному вчителю».

“У цей день у Гришківцях ми зробили важливий крок для реалізації ще однієї ініціативи Президента – максимальної цифровізації державних послуг, зокрема й освітніх. Адже без доступу до мережі Інтернет та власних напрацювань складно уявити роботу вчителя у наш час цифрових технологій”, – зазначив голова Житомирської ОДА.

За інформацією Департаменту освіти і науки ОДА, вже незабаром майже 2300 ноутбуків для 183 закладів у 59 територіальних громадах Житомирської області будуть передані у кожен навчальний заклад, який їх потребує. На придбання усієї техніки використано понад 32 мільйони гривень. Це стало можливим завдяки спільним зусиллям держави та громад, які залучаючи свій фінансовий ресурс отримали надзвичайно потрібне для роботи освітян обладнання. Першочергово такі ноутбуки отримають школи, які потребують цього найбільше та мають не менш як 250 учнів, і опорні заклади з кількістю учнів не менш як 200 осіб.

“2300 – це тільки початок великої ініціативи, оскільки вже з наступного року розпочнеться «друга хвиля» закупівлі та передачі нових ноутбуків, зокрема ще додаткових 363, що будуть придбані за зекономлені кошти”, – додав Віталій Бунечко.

Усі ноутбуки – сучасні, обладнані ефективним процесором та мають швидкий жорсткий диск, який дозволяє обробляти гігабайти даних.

Довідково. Загальна вартість реконструкції закладу дошкільної освіти “Сонечко” в с. Слободищі Швайківської громади склала понад 9 мільйонів гривень. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь