A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

Житомирщина активно долучається до розбудови в Україні мережі індустріальних парків

Дата: 10.12.2021 13:41
Кількість переглядів: 229

Цьогоріч до програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» додали новий напрям – економічний розвиток. Він передбачає реалізацію проєктів, які створюватимуть нові робочі місця та зміцнюватимуть економіку України. Індустріальні парки належать до цього напряму та передбачають створення нових робочих місць, що, своєю чергою, сприятиме зниженню трудової міграції українців.

 

Протягом найближчих років Уряд планує побудувати інфраструктуру для створення не менш ніж 25-ти індустріальних парків, у тому числі й у Житомирській області.

«Мережа з не менш ніж 25-ти індустріальних парків створить понад 50 тисяч робочих місць. Це не враховуючи зайнятість людей у суміжних галузях. Йдеться про мультиплікатор в економіці. Адже одне робоче місце в індустріальному парку створює 3-4 робочих місця у суміжних секторах — будівництві, логістиці, консалтингу. Також важливо, щоб в індустріальних парках робили акцент на виготовленні товарів з високою доданою вартістю. У результаті такі майданчики вже в найближчій перспективі здатні будуть розкрити економічний, науковий та інвестиційний потенціал громад і стати своєрідним “щепленням” проти трудової міграції», — повідомив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Зазначимо, Президент України Володимир Зеленський підписав закон про внесення змін до ЗУ № 4416-1 «Про індустріальні парки». Документ запроваджує фінансові, інфраструктурні та інституційні стимули для інвесторів в індустріальні парки (ІП).

 

Наразі очікуються для розгляду у першому читанні законопроєкти 5688 та 5689, які запровадять фіскальні стимули. Йдеться про звільнення від податку на прибуток резидентів індустріальних парків на десять років за його реінвестування в розвиток, звільнення від оподаткування митом та ПДВ ввезення нового устаткування для власного використання, встановлення пільг з податку на нерухомість за рішенням громади.

 

Раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов повідомив, що розбудова індустріальних парків — це потужний поштовх для розвитку економіки.

 

Нагадаємо, що в рамках програми Президента «Велике будівництво» у 2022 році в Житомирі розпочнеться будівництво льодової арени.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь