A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

Круглий стіл на тему: «Безоплатна правова допомога в Україні»

Дата: 13.12.2021 16:36
Кількість переглядів: 1057

З нагоди відзначення 10 грудня Всеукраїнського дня БПД, приуроченого до Міжнародного дня прав людини в Іршанській селишній раді був проведений круглий стіл на тему: «Безоплатна правова допомога в Україні» за участі голови селищної ради, фахівців служби у справах дітей, відділу освіти, охорони здоров'я та соціально-культурної сфери, відділу земельних ресурсів, екології та охорони навколишнього середовища, ЦНАПу, секторуз юридичних питань.

Заступник начальника відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги Коростенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Оксана Сергієнко проінформувала про доступ до правової допомоги у цивільному та адміністративному процесах низки соціально незахищених категорій, таких як: малозабезпечені особи, особи з інвалідністю, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, біженці, внутрішньо переміщені особи, учасники бойових дій та АТО, реабілітовані особи та інші.

Наголосила на тому, що відповідно до ст. 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу», особа, яка постраждала від домашнього насильства або насильства за ознакою статі також має право на всі види правових послуг. Розповіла, що робити у разі вчинення кривдником домашнього насильства та куди звертатися за допомогою, а саме: в разі необхідності звернення до суду для складання обмежувального припису така особа вправі звернутися до місцевого центру (бюро ПД) для складання позовної заяви або (та) представницта інтересів в суді, підтвердивши своє право на отримання БВПД відповідними документами.

В межах реалізації Програми «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство України»  Оксана Сергієнко розповіла про земельну реформу та категорію осіб, які також мають право на БВПД, а саме: власники земельних ділянок, які проживають у сільській місцевості.

Усім цим категоріям осіб призначаються юристи та адвокати для захисту порушених прав, складення позовних заяв, представництва їхніх інтересів у цивільних та адміністративних судових спорах. Таку правову допомогу можуть отримати також потерпілі та свідки у кримінальних провадженнях, якщо вони належать до категорій, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.

Проінформувала про порядок звернення та порядок надання безоплатної вторинної правової допомоги. Особливу увагу звернула на можливість надання безоплатної первинної правової допомоги всім без виключення громадянам.

Також з присутніми обговорили питання подальшої співпраці, проведення спільних правопросвітницьких заходах та можливість перенаправлення громадян до місцевого центру або бюро в разі необхідності.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь