A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

«Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб»: відібрано ще 150 учасників проєкту

Дата: 21.12.2021 08:36
Кількість переглядів: 218

Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву провів п’ятий етап відбору учасників проєкту «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб». За його результатами чергові 150 переможців матимуть змогу отримати житлові кредити на вигідних умовах. Загалом за програмою вже відібрано 850 родин. Про це повідомив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

«Держава створює інструменти, аби внутрішньо переміщені особи мали змогу придбати житло на вигідних умовах. Завдяки Фонду Держмолодьжитло люди, які переїхали зі східних регіонів, мають можливість отримати пільгові кредити на житло. Дякую нашим міжнародним партнерам, зокрема, Уряду Федеративної Республіки Німеччини та Банку KfW за постійну підтримку в цьому напрямі», – зауважив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Як повідомляється, відбір проведено за допомогою генератора випадкових чисел із застосуванням програмного забезпечення (сервіс RandomPicker.com), запропонованого Імплементаційним консультантом (IPC GmbH), погодженого Банком KfW і такого, що відповідає вимогам законодавства щодо захисту персональних даних.

Реалізацію Проєкту здійснюють Мінреінтеграції та Держмолодьжитло. Для участі у програмі громадяни реєструються через портал державних послуг «Дія» або на сайтах регіональних управлінь Держмолодьжитла.

Нагадаємо, що раніше Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов зазначив, що забезпечення житлом залишається одним з найгостріших соціальних питань в Україні та особливо актуальним для внутрішньо переміщених осіб.

ДовідковоПроєкт виконується у межах Угоди про фінансове співробітництво між Кабінетом Міністрів України та Урядом Федеративної Республіки Німеччина. Для його фінансування Уряд Німеччини через Банк KfW надав грант у 25,5 млн євро.

За умовами програми, кредити ВПО надаватимуть на термін до 20 років під 3 відсотки річних, виходячи з нормативної площі житла (21 кв. м загальної площі на особу і додатково 10,5 кв. м на сім’ю).

Об’єктами кредитування можуть бути квартира у багатоквартирному житловому будинку чи одноквартирний житловий будинок, прийняті в експлуатацію не більш 35 років тому чи реконструйовані не більше 25 років тому.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь