A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

У МОН відбулася «Година безбар’єрності» для працівників сфери освіти

Дата: 24.01.2022 13:50
Кількість переглядів: 228

У Міністерстві освіти і науки відбувся інформаційний захід «Година безбар’єрності», який об’єднав працівників сфери освіти навколо обговорення важливості формування безбар’єрної комунікації.

«Безбар’єрність – нова суспільна норма, що потребує змін у нашій свідомості, зокрема відмови від стереотипних суджень і узагальнень. Для її утвердження важливо проводити інформаційні, просвітницькі та заохочувальні заходи, які допоможуть покращити існуючу комунікативну етику», – зазначив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Керівниця безбар’єрних проектів Офісу першої леді Анна Лущай під час заходу презентувала збірник коректної лексики «Довідник безбар’єрності», розроблений для формування нової етики спілкування за ініціативи Олени Зеленської. Анна Лущай підкреслила, що в українському суспільстві існує низка обмежень для різних груп у можливості безбар’єрного доступу до інфраструктури, транспорту, зайнятості, освіти, отримання публічної інформації та послуг. У відповідь на це дедалі більше поширюється запит на впровадження інклюзивності та безбар’єрності у різних життєвих сферах.

Тетяна Ломакіна, радниця-уповноважена Президента України з питань безбар’єрності, познайомила присутніх з освітнім серіалом «Безбар’єрна грамотність», у якому принципи безбар’єрності пояснюються на прикладі життєвих ситуацій. Спікерка наголосила, що поняття «безбар’єрності» має багато трактувань і розуміється як свобода пересування, самовираження, доступність освіти та можливість працевлаштування.

«Безбар’єрність стосується всіх, адже будь-хто протягом життя може потрапити в ситуацію соціального виключення. Безбар’єрність не про захист прав когось іншого, вона про рівні права для всіх, повноцінне життя кожної людини», – підсумувала Тетяна Ломакіна.

Захід відбувся за підтримки міжнародного благодійного фонду «Parimatch Foundation».

Нагадаємо, затверджено Порядок організації інклюзивного навчання в закладах фахової передвищої освіти.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь