A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 15.02.2022 16:58
Кількість переглядів: 978

Щорічно 15 лютого  в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Ця пам’ятна  дата приурочена до виведення радянських військ з Афганістану у 1989 році та  офіційно  була встановлена в Україні 11 лютого 2004 року указом Президента України на заміну радянському Дню пам’яті воїнів-інтернаціоналістів.

Афганістан… Синонім справжнього людського лиха, справжнього пекла. Афганська війна безжально перекреслила тисячі молодих життів, понівечила долі.

Щоб вшанувати мужність воїнів, яким довелось нести нелегку військову службу під час локальних війн, що вирували у різних країнах світу, в Іршанській публічній бібліотеці відбувся тематичний захід, куди були запрошені учасники бойових дій Іршанської територіальної громади. У заході взяли участь голова Іршанської селищної ради Сергій Сахненко, перший заступник голови Василь Курилюк, який теж є учасником бойових дій в Афганістані, учнівська молодь, вчителі та користувачі бібліотеки. Із побажаннями добра і здоров’я, мирного неба звернувся до присутніх селищний голова та наголосив, що покоління воїнів-інтернаціоналістів сьогодні є прикладом і наставниками для нинішніх захисників українських кордонів, адже їх військовий досвід не почерпнути із жодних джерел. За героїзм, мужність, проявлені під час виконання інтернаціонального обов’язку, з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав грамотами Іршанської селищної ради та грошовими винагородами відзначено усіх воїнів – інтернаціоналістів  громади.

Звертаючись до своїх побратимів та присутніх, перший заступник голови Василь Курилюк розповів свою історію проходження служби в Афганістані, яка зачепила струни душі кожного присутнього.

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять воїнів, хто віддав своє життя, виконуючи військовий обов’язок.

Ми жили з величезною надію, що та війна – остання, але сьогодні на Сході України, колишні афганці знову на передовій. Вони завжди були і залишаються прикладом  людської відданості, героїзму та мужності. Вони знають справжню ціну війни і миру та усвідомлюють власну відповідальність за долю прийдешніх поколінь.

Дякуємо тим, хто живе поруч з нами. Низький уклін вам, миротворці!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь