A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

Керівник ННЦ конверсії військових кадрів та ветеранів війни Державного університету «Житомирська політехніка», Голова Ради ветеранів України Володимир Лагута завітав в Іршанську територіальну громаду

Дата: 21.02.2022 09:33
Кількість переглядів: 798

Фото без опису

17 лютого в Іршанській територіальній громаді з метою підтримки органів самоорганізації населення, в рамках співпраці Іршанської селищної ради з громадською організацією Спілка ветеранів «Патріот» відбулася зустріч у форматі круглого столу з керівником Навчально-наукового центру конверсії військових кадрів та ветеранів війни Державного університету «Житомирська політехніка», Головою Ради ветеранів України при Міністерстві у справах ветеранів України Володимиром Лагутою, який з вересня 2021року є радником голови Житомирської обласної ради (довідково із сайту Житомирської обласної ради: Володимир Лагута – голова Ради ветеранів України, учасник АТО, був заступником командира 95-ї окремої десантно-штурмової бригади, один із засновників Громадської спілки «Дім ветерана» у м. Житомирі

та Людмилою Каленчук, к.е.н., доцентом кафедри цифрової економіки та міжнародних економічних відносин Державного Університету «Житомирська політехніка, координатором освітніх програм в Житомирській області для учасників АТО/ООС, членів їх родин та родин загиблих, а також координатором міжнародного проєкту «Норвегія-Україна » в Житомирській політехніці.

На зустрічі були присутні :

голова Іршанської селищної ради Сергій Сахненко, заступник голови Галина Ширченко, начальник Відділу соціального захисту населення Іршанської селищної ради Галина Васильчук, завідувач військово- обліковим бюро Алла Коваленко, керівник Спілки ветеранів «Патріот» Андрій Яремчук, дружина загиблого учасника АТО Тетяна Фролова, учасники бойових дій: Володимир Куликовський, Вадим Магдич.

У 2021 році Відділом соціального захисту населення Іршанської селищної ради було укладено на умовах співфінансування (50% субвенції з обласного бюджету та 50% (12 тис.грн.) кошти з місцевого бюджету) тристоронні договори на професійну реадаптацію на базі Державного університету «Житомирська політехніка» за спеціальністю 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» за програмою «Підприємництво та web-технології у бізнесі».

У період з 17 вересня 2021 року по 15 грудня 2021 р. проходили таке навчання 4 особи, а саме: 3 учасники АТО з інвалідністю ІІ групи внаслідок війни та дружина загиблого учасника АТО. Навчальний процес проводився за аналогом апробованої моделі соціальної та професійної адаптації «Норвегія-Україна. Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему» (NUPASS). Детально про проєкт можна ознайомитися за посиланням: https://ifsa.kiev.ua/vidannya/nformaczjnij-buklet-pro-proekt-ukrana-norvegya.html

Окрім навчального процесу із слухачами курсів проводилися заходи соціально-психологічної реадаптації (арт-терапія, квадротури, родинна терапія, психологічний супровід, юридичні консультації, бізнес-практика, допомога у працевлаштуванні, зустрічі із ветеранами, які започаткували власну справу, заходи із дітьми слухачів та ін.), які фінансувалися Міжнародним фондом соціальної адаптації.

За результатами проходження перепідготовки, слухачі отримали Свідоцтво про освітньо-професійну перепідготовку від Державного університету «Житомирська політехніка» обсягом 500 год., Диплом про участь в програмі «Норвегія-Україна. Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему (NUPASS)» від Міністерства Закордонних Справ Норвегії та Міністерства Оборони Норвегії; Сертифікат про завершення програми від Державного університету «Житомирська політехніка» (Україна) при підтримці Школи бізнесу НОРД Університету (Норвегія) за підтримки Міністерства Закордонних Справ Норвегії.

Наразі, із випускниками курсів проводяться консультаційні зустрічі щодо написання грантових заявок для залучення грантових коштів від міжнародних організацій для започаткування ветеранського бізнесу на території громади.

В ході зустрічі, яка проходила у дружній невимушеній атмосфері, обговорили шляхи подальшої співпраці з питань професійної адаптації, перепідготовки учасників АТО/ООС, членів їх родин та родин загиблих за новими сертифікованими освітніми програмами, зокрема, за програмою «Проектний менеджмент у Громаді», патріотичного виховання підростаючого покоління, розвитку спорту, туризму в громаді. Відвідали санаторій – профілакторій та палац культури «Титан» філії ОГХК Іршанський ГЗК, Іршанську публічну бібліотеку.Фото без опису Фото без описуФото без опису   Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь