A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

ІСТОРІЯ ОДНІЄЇ РОДИНИ

Дата: 03.06.2022 13:06
Кількість переглядів: 561

Фото без опису

ІСТОРІЯ ОДНІЄЇ РОДИНИ

          У рамках відзначення Міжнародного дня захисту дітей у Житомирській області пройшов фото-конкурс «Історія однієї родини», узяти участь у якому погодилась внутрішньо переміщена сім’я, яка певний час проживала в нашому селищі. Ось їх історія.

 

Тривожні спогади

 

Мирне життя. Мальовниче поліське село на північному сході Житомирщини – ба?тьківщина мами сімох дітей Олени. Разом зі своїм чоловіком Денисом виховують діточок - Володимира, Максима, Марину, Дениса, Аліну, Тимура, Андрія. У багатодітній родині Макаревич-Васьківських 7 дітей, найстаршому сину 17 років, а найменшому - 3 місяці. 

24 лютого… Ураз усе змінилося. Село Олени та Дениса під мінометним вогнем, утрачений мобільний зв’язок. Голова родини копає укриття, щоб убезпечити дітей. У повітрі витає страх, страх за життя дітей та суцільна невизначеність. Лише на 12 день війни за допомогою сільського старости вдалося відправити сім’ю у відносно безпечне місце. Ранок. Знову в дорогу. І ось нарешті родина в безпеці. Живі.

Родину радо прийняла Іршанська громада. Надала таку необхідну допомогу продуктовими наборами, одягом, взуттям, предметами гігієни, медикаментами. Дітям була надана кваліфікована медична допомога. З сім’єю працював психолог, надавши корисні поради, як опанувати себе в критичних умовах та підтримувати здоровий психічний стан, що так важливо сьогодні. Зі сльозами на очах та вдячністю батьки згадують кожного, хто підставив своє  плече, простягнув руку допомоги.

Понад 2 місяця багатодітна родина Олени та Дениса Макаревич-Васьківських стала невід’ємною частиною нашої дружної громади. Та настав час прощатися. Олена та Денис разом з дітьми поїхали в інше місце до рідні, і ним знову стала Коростенщина – рідна земля, древлянський край, де витає дух свободи, край вікових сосен та дубів, довічних цінностей, мужніх та сміливих людей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь