A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

Така робота - допомагати людям

Дата: 15.06.2022 16:26
Кількість переглядів: 606

Фото без опису Фото без опису

Основним ресурсом громади є її мешканці. На різних етапах життя будь-хто з мешканців громади може потрапити в складні життєві обставини та потребувати професійної соціальної підтримки для їх подолання. Ці обставини можуть бути зумовлені такими чинниками, як невиліковна хвороба, інвалідність, безробіття, малозабезпеченість, домашнє насильство, ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання своїх обов’язків з виховання дитини, похилий вік чи шкода, завдана конфліктом, тощо. Тому в нашій територіальній громаді необхідним є розвиток та забезпечення надання соціальних послуг, спрямованих на профілактику складних життєвих обставин, подолання або мінімізацію їх негативних наслідків, особам/сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах.

З метою забезпечення соціальної підтримки осіб /сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, захисту їхніх прав комунальний заклад Іршанської селищної «Центр соціальних послуг» надає соціальну послугу «догляд вдома» громадянам нашої територіальної громади, які проживають у 12 населених пунктах.

На сьогодні в умовах воєнного стану дванадцять соціальних робітників  надають соціальну послугу догляду вдома 97 особам похилого віку, особам з інвалідністю, які частково або повністю втратили здатність до самообслуговування. Протягом робочого дня соціальні робітники надають допомогу у веденні домашнього господарства, зокрема, здійснюють закупівлю та доставку продуктів харчування, ліків та інших товарів, допомагають у приготуванні їжі, у прибиранні житла, в обробітку присадибних ділянок, в оформленні документів, оплаті комунальних платежів. Особлива увага приділяється емоційному стану та підтримці підопічних. Велике значення має надання психологічної допомоги, інформування з питань соціального захисту населення, взаємодія з іншими фахівцями та службами (виклик лікаря, працівників комунальних служб, тощо).

Розвиток соціальних послуг позитивно впливає на якість життя   мешканців громади, підвищуючи соціальне благополуччя і безпеку, захищеність вразливих верств населення.

Для отримання соціальної послуги догляду вдома особі необхідно звернутись із заявою до КЗ «Центр соціальних послуг» за адресою: смт. Іршанськ, вул. Гулія, 7.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь