A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

Переваги реєстрації та можливості отримання підтримки через Державний аграрний реєстр

Дата: 07.09.2022 08:43
Кількість переглядів: 197

Відділ агропромислового розвитку, екології та економічної політики райдержадміністрації інформує, що із 12 серпня 2022 року Міністерство аграрної політики та продовольства України відкрило для реєстрації єдину онлайн платформу для підтримки агровиробників - Державний аграрний реєстр або ДАР (dar.gov.ua).

ДАР працює подібно до реєстрів сільгоспвиробників, які існують у всіх країнах-членах ЄС. Виробники сільськогосподарської продукції, зареєстровані в ДАР, зможуть подати заяву на отримання державних субсидій, цільових, субсидованих кредитних програм, а також технічної та гуманітарної допомоги від ЄС та інших міжнародних донорів. Починаючи з 1 вересня 2022 року у ДАР відкривається прийом заявок в рамках нової програми допомоги малим агровиробникам на загальну суму 1,5 млрд грн, 16 серпня 2022 року Кабінет Міністрів України затвердив відповідний Порядок використання коштів.

Наразі Мінагрополітики за підтримки Євросоюзу, Світового банку, програми USAIDAGRO у співпраці з об’єднаннями ОМС та аграрними асоціаціями впроваджує інформаційно-освітню кампанію з інформування агровиробників та громад про переваги та порядок реєстрації у Державному аграрному реєстрі.

З метою своєчасного та повного інформування агровиробників про можливості отримання підтримки через ДАР просимо органи виконавчої влади та місцевого самоврядування, а також органи відповідальні за впровадження політики в аграрній сфері та сфері земельних відносин:

  • до 30 серпня цього року визначити осіб відповідальних за підтримку інформаційно-освітньої кампанії про Державний аграрний реєстр, кількість необхідних друкованих інформаційних матеріалів для розміщення на інформаційних дошках ОМС, громадських приймальнях, ЦНАПах та повідомити на адресу Мінагрополітики шляхом заповнення анкети за посиланням: https://cutt.ly/0XEsW8j.

За додатковою інформацією та допомогою у реєстрації, будь ласка, звертайтесь до відділу  агропромислового розвитку, екології та економічної політики Коростенської районної державної адміністрації  за адресою: 11500, вул. Михайла Грушевського 60/2, м. Коростень, Житомирська область, тел. (04142) 50011.

Начальник відділу Іванна МАЗУРОВА

Джерело: https://korostenska-rda.gov.ua/news/1662363319/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь