A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

Подякували волонтерці з німецького м.Дортмунд!

Дата: 15.09.2022 11:37
Кількість переглядів: 1197

Селищний голова Сергій Сахненко вручив Подяку Іршанської селищної ради волонтерці з німецького м.Дортмунд.

Вже понад 6 місяців з дня віроломного рашистського нападу на Україну волонтери та волонтерки (а це в основному вихідці з України) з  м.Дортмунд в Німеччині, об’єдналися в ініціативну спілку волонтерів "Українці Дортмунда" (Initiative Ukrainer in Dortmund "Blau-Gelbes Herz", їх символ – блакитно-жовте серце) та   допомагають народу України, біженцям, які змушені були залишити рідні домівки (біженців в місті близько десяти тисяч). До проведених раніше заходів додалися акції : "Поверніть мені ТАТА, будь ласка" (20.08.22р); до Дня Незалежності України (24.08.2022) пройшла хода головними вулицями Дортмунда, з прапором довжиною 100 метрів; брали участь у фестивалі UA-FEST, організований Національним музеєм німецького футболу Deutsches Fußballmuseum міста Дортмунд, присвячений Дню Незалежності України (27.08.2022) – вражаючий знак солідарності (зібрано 23.700,00€ , розподілили: 15.000€ для фонду Володимира Кличка і ще 8.700€ для фонду  "Сила тяжіння" м. Дніпро; інформація з німецьких соціальних мереж), на якому були: виставки, майстер-класи, українська кухня і, звичайно ж, рідна музика, танці, співи – Prime Orchestra із програмою Rock Sympho Show були хедлайнерами івенту; нескінчені збори допомоги та відправка придбаної гуманітарної допомоги для дитячих будинків, лікарень, українських захисниць і захисників; всебічне надання допомоги біженцям та залучення їх до спільних заходів стосовно підтримки України, українських митців, спортсменів, широке висвітлення в соціальних мережах українською та німецькою мовою інформації про страшну війну та всі її жахіття, українську культуру, історичні події та постаті тощо. Багато майстринь долучилися до виготовлення сувенірної продукції, в основному це вихідці з України, а от паперові блакитно-жовті серця виготовляє литовка Нерінга, яка тепло свого серця передає Україні, а її паперові серця стали символом спілки волонтерів.

До цієї ініціативної групи входить і наша землячка Гуринчук Алла (народилася в селі Добринь в сім’ї педагогів: Світлани Пилипівни та Геннадія Юхимовича, які виховали любов до рідного краю, своєї землі, почуття милосердя та доброти ), яка вже більше двадцяти років живе в Німеччині та разом зі своєю родиною, іншими волонтерами не стомилися піклуватися та підтримувати земляків. П’ятиденний робочий тиждень у Алли змінився на одноденний, бо потрібно було їхати в пункти для біженців, соціальні установи та допомагати з оформленням документів, перекладами, шукати житло для біженців, допомагати їм облаштуватися, брати участь в організації різноманітних  акцій з підтримки України та зборі гуманітарної допомоги (в тому числі і для Житомирщини). До цієї справи одразу доєдналася вся родина: чоловік, дочка студентка та син. У себе вдома поселили незнайому родину, яку забрали з пункту для біженців, допомагали розмістити біженців-земляків до німецьких родин своїх знайомих. Для підрозділу тероборони віддали власний автомобіль. Надзвичайно скромні, не хочуть «реклами» і не вбачають у своїх вчинках щось величне, але це ми хочемо ПОДЯКУВАТИ їм, а в їх обличчі всім, хто не байдужий, хто не стомився, хто розуміє, що тільки разом, кожен на своєму рівні, краплиночка до краплиночки ми зможемо подолати це велике зло, що сьогодні представляє фашистська росія, яка прийшла на нашу землю та знищує український народ, села, міста та все, до чого змогли дотягнутися її криваві руки.

Ми ДЯКУЄМО ініціативній спілці волонтерів "Українці Дортмунда" (Initiative Ukrainer in Dortmund "Blau-Gelbes Herz") за підтримку наших земляків, за підтримку України!

З миром і теплом від серця до серця!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь