A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

Координаційна рада з питань сім’ї, гендерної рівності, запобігання та протидії домашньому насильству та торгівлі людьми Іршанської селищної ради продовжує свою роботу

Дата: 02.11.2022 13:11
Кількість переглядів: 243

Фото без опису Фото без опису

На чергове засідання Координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, запобігання та протидії домашньому насильству та торгівлі людьми Іршанської селищної ради виносилися наступні питання:

1. Про стан дотримання і виконання Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» та порядок взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі.

2. Про затвердження заходів в рамках проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» на території Іршанської ТГ.

3. Про підсумки проведення заходів до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми (30 липня).

Питання у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі зовсім непрості, тому члени координаційної ради активно приймали участь у їх обговоренні та шукали шляхи, як убезпечити жителів громади та протидіяти різним видам насильства. Никитенко Я.В., поліцейський офіцер Іршанської громади, повідомив присутніх, що за 9 місяців 2022 року у сфері запобігання та протидії домашньому насильству перевірено осіб, що вчиняють домашнє насильство – 100; винесено термінових заборонних приписів стосовно кривдників – 2; кривдників взято на облік -18; складено адміністративних протоколів за порушення ст. 173-2 КУпАП «Вчинення домашнього насильства» - 15. Також проводиться профілактична робота з у сфері охорони та захисту прав дітей. Відвідано сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах - 60. Профілактично-роз’яснювальна робота у навчальних закладах - 8. Складено адміністративних протоколів за ст. 184 КУпАП «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей» - 1.

З метою здійснення профілактичної роботи з даних питань, є ініціативи місцевих громадських активістів та співпраця з громадською організацією «Жіночий інформаційно-консультативний центр (м. Житомир)». Планується 9 листопада 2022 року о 15:00 год. в приміщенні Школи мистецтв (кінотеатр) зустріч, яку проводить даний центр для молодих жінок з питань протидії та запобіганні домашнього насильства та насильства за ознакою статі. Запрошуються всі бажаючі, вхід вільний.

Селищний голова Сахненко С.П. звернув увагу членів координаційної ради на те, що всі повинні прикласти максимум зусиль, щоб запобігати проявам домашнього насильства у всіх його формах. У період, коли йде російсько-українська війна, ми повинні підтримувати один одного, допомагати, всім нам перемоги над рашистськими окупантами, безпечного середовища, а в сім’ях, щоб панували затишок, взаєморозуміння, взаємоповага та гармонія.

Не будьмо байдужими до внутрішньо переміщених осіб та один до одного, чужої біди не буває, разом легше долати труднощі. Вистоїмо. Переможемо!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь