A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іршанська громада
Коростенський район, Житомирська область

Важлива інформація!

Дата: 23.11.2022 11:54
Кількість переглядів: 967

Фото без опису

В Україні вже майже 9 місяців йде повномасштабна російсько-українська війна. Рашистські загарбники вбивають мирне населення та знищують наші населені пункти, обстрілюють критичну інфраструктуру України. Навіть в мирний час погодні умови приносять «сюрпризи» особливо взимку, а коли окупанти ще й цілеспрямовано знищують критичну інфраструктуру, то треба прикласти надзвичайно багато зусиль і терпіння, щоб вижити в такій ситуації.

Як Іршанська територіальна громада підготувалась до умов, які виникли та виходячи з наявних можливостей?

Влітку вийшли на зв’язок з Фондом Міжнародної Солідарності (Республіка Польща) у партнерстві з BGK (Банк Господарства Крайового) та Європейською комісією і отримали від них 4 електрогенератори, які розподілені таким чином: Іршанський ЦПМСД – 1шт., Іршанський дошкільний заклад – 1шт., Іршанський ліцей – 2шт. , (Добринська гімназія має генератори).

Співпрацюючи з міжнародним проєктом USAID «ГОВЕРЛА», замовили генератори 7,5 кВт та очікуємо їх доставку в кількості 5 штук 1-2 грудня, планується подальший розподіл: с.Мелені – 1шт.; с.Шершні – 1 шт.; Іршанська селищна рада – 1 шт.; смт Іршанськ, вул Корольова, буд.3 (кімната для інвентаря) – 1шт.; смт Іршанськ, вул Шевченка, буд.28 (гараж) – 1шт.. Ці генератори будуть підключені в разі необхідності  для підзарядки мобільних телефонів, а також при потребі для інших цілей за призначенням. Замовлені також більш потужні генератори, але дати доставки ще не знаємо.

Селищний голова провів зустріч та спілкувався в телефонному режимі майже з усіма керівниками підприємств, установ, власниками торгових мереж, які працюють на території смт Іршанськ з питань можливих проблем з електропостачанням. Всі з розумінням відносяться до цієї складної ситуації, а ті в кого є на даний час власні генератори, готові допомогти населенню в разі потреби підзарядити телефони.

 

№ п/п

Назва торгової точки, де є генератори

             Адреса

1

Супермаркет «Полісся-Продукт»

вул. Гулія, 23

2

Магазин «Мега Абсолют»

вул. Л.Українки, 7

3

Магазин «Будмайстер»

вул. Гулія, 10а

4

Магазин-кафетерій «Cofee Town»

вул. Гулія, 6

 

Керівництво Філії «Іршанської ГЗК» АТ «ОГХК» завжди відгукуються та допомагає вирішувати проблеми, які виникають в громаді, за що ми їм ДЯКУЄМО. Жителі можуть, як і раніше, користуватися укриттями в палаці культури «Титан» та санаторію-профілакторію «Іршанськ», в яких встановлені пічки («буржуйки»), генератори.

Щорічно на зимовий період визначаються пункти обігріву по громаді з метою організації заходів щодо запобігання випадкам переохолодження населення, надання допомоги людям у період значного пониження температури (-15С та нижче). В цьому році відповідно до розпорядження голови від 18.10.2022р № 98 пункти обігріву знаходяться за адресами :

-  № 1 в смт. Іршанськ по вул.Гулія, буд.7 каб.10 (громадська приймальна (І-й поверх) Іршанської селищної ради) з 800 до 1800 год;

- № 2 в с. Добринь по вул.Шевченка, 40  з 800 до 1800 год.;

- № 3 в с. Ковалі по вул. Шевченка, 9 з 800 до 1800 год.;

- № 4 в с. Шершні по вул. Гагаріна, 62 Б з 800 до 1800 год.;

- № 5 в с. Мелені по вул. Садова, 4 з 800 до 1800 год.

 

У засобах масої інформації ми часто чуємо про можливе настання повного блекауту.

Блекаут lackout, англ. термін) – ситуація, за якої повністю припиняється подача електроенергії під час масштабних інцидентів, для відновлення якої необхідно від кількох годин до декількох тижнів.

На випадок настання повного блекауту, де підзарядити телефони ми поінформували. Де зігрітися? Звичайно, що комфортних умов не буде особливо в багатоповерхівках, легше буде тим, хто проживає в приватних будинках та в сільських населених пунктах. Інформуємо, де встановлені пічки-«буржуйки» в укриттях (весною були завезені лавки орієнтовно 150шт ):

  • вул. Гагаріна: буд.1, буд.3, буд.6;
  • вул. Л. Українки: буд.3, буд.4, буд.6;
  • вул. Шевченка: буд.16, буд.22, буд.28,

        Центр надання первинної медичної допомоги;

  • вул.Садова: буд.24;
  • вул. Гулія: буд.17, буд.21, селищна рада.

       Маємо  велику палатку, яку при необхідності буде розгорнуто на території ліцею (основний корпус) та встановлено пічки для обігріву.

В адмінбудівлях старостинських округів, а в с.м.т. Іршанськ в будівлі

28 ДПРЧ 3 ДПРЗ (вул. Шевченка,3) можливе розгортання «Пунктів незламності», про що будемо повідомляти додатково.

       Інформуємо про розташування свердловин (колонок) в селищі:

Адреса свердловини

Глибина свердловини

Стан свердловини

вул. Лесі Українки, 1

8 метрів

Діюча

вул. Корольова, 1

8 метрів

Діюча

вул. Садова, 22

8 метрів

Діюча

вул. Гагаріна, 5А

8 метрів

Діюча

вул. Гулія , 21

8 метрів

Діюча

вул. Шевченка, 26А

8 метрів

Діюча

вул. Корольва  1А

53 метри

Діюча

вул. Лесі Українки 4 А

53 метри

Діюча

Свердловини є в с.Полянка, с.Мелені, с.Ємилівка, с.Добринь.

Криниці є по вулицях Корольова, 1(можливе встановлення «корби»); Садовій; Гулія - біля церкви, біля костелу криниця з механічним забором води «корба» та в приватному житловому секторі.

Закликаємо всіх зберігати спокій та не панікувати, не провокувати та не займатись «цькуванням». В першу чергу всім необхідним забезпечуються ті регіони та населені пункти, які постраждали від збройної агресії та окупації. Нам всім разом потрібно пройти цей надважкий шлях, який випав нашій державі та всім нам. За можливості допоможіть своїм стареньким родичам, бо їм непросто, придбайте ліхтарики, свічки, утепліть вікна, економте електроенергію. Підтримуймо один одного, як це робили і продовжуємо робити, хто і де може, адже нашим Захисникам і Захисницям набагато складніше, вони виборюють і вигризають ПЕРЕМОГУ в нелюдських умовах.

Дякуємо всім за витримку і розуміння! Вистоїмо! Переможемо!

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь